Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το gadgetακι για το πλεξιμο!








Γεια σας κορίτσια. Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό gadgetακι που έφτιαξα ανακυκλώνοντας μια παλιά και σπασμένη ανέμη. Πριν από λίγο καιρό πήρε το μάτι μου ένα gadgetακι που πολύ ζήλεψα , όμως επειδή δε συγκρατησα που το πουλάνε -αλλά και να το είχα συγκρατήσει, το πορτοφόλι δεν διαθέτει χρήμα για τέτοιες πολυτέλειες- άρχισα να σκέφτομαι... Σαν αρχή ξεκίνησα με την κλάψα στον καλό μου {άγιος άνθρωπος} θα δω μου λέει, τώρα το θες? Εγώ πάλι να σκέφτομαι τι έχω στα αζήτητα και ναι! Θυμήθηκα τη σπασμένη ανέμη που είχα μαζέψει από την αποθήκη της πεθεράς μου πριν χρονια. "Ευρηκα! " φώναξα ένα πρωί και ο καλός μου, τι να κάνει, έσπευσε να βοηθήσει. Για πότε η ανέμη έχασε τα φτερά της, κόπηκε ο κύριος κορμός της εκεί που έπρεπε, καθαρίστηκε και περάστηκε λούστρο, δεν το κατάλαβα . Το κατάλαβα όμως όταν κράτησα στα χέρια μου αυτο που είχα ζηλέψει .  Στο τέλος σας έχω ενα μικρό βιντεακι για να δείτε πως δουλεύει .











Είναι ένα πολύ πρακτικό εργαλείο για το πλεξιμο γιατί δεν κυνηγάς το κουβάρι όταν πλέκεις και είναι πάντα στη θέση του. 
Πιστεύω να σας άρεσε η ιδέα μου και ,γιατί όχι, να τη δοκιμάσετε. 


  





16 σχόλια:

  1. Έχουν και οι γιαγιάδες μου τέτοια εργαλεία και όταν ήμουν μικρή τους τα έπαιρνα και έπαιζα με τις ώρες! Τι μου θύμησες βρε Κατερινάκι!!! Πάντως η δική σου σκέψη ήταν σωστή και μάλλον πρακτικότατη!!! Για να δούμε τι άλλο θα μας ετοιμάσεις τώρα!!!!Φιλιά γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανέμη έχω απ' όταν άρχισα να πλέκω γιατί τα νήματα για δαντέλες τα περισσότερα ήταν ματσάκια. Τώρα αυτό είναι για να ξετυλίγεται το κουβάρι καθώς πλέκεις, πολύ βολικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πολύ χρήσιμο και πανέξυπνη ιδέα!!! Μπράβο Κατερίνα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρά πολύ χρήσιμο Κατερίνα μου .
    Μήπως ξέρεις να μου πεις, πως θα μαζέψω σε κουβάρι μια λεπτή κλωστή;
    Πρέπει να τη βάλω 3 η 4 φορές
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο gadgetάκι, Κατερίνα μου!!! Για σένα που πλέκεις πολύ ήταν απαραίτητο και καλά σκέφθηκες και επωφελήθηκες από την παλιά ανέμη.
    Φιλιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι διάφορα για την ευκολία των εργασιών που κάνω Μαριάννα μου χαχαχα!

      Διαγραφή
  6. Ααα πολύ ωραίο, χρήσιμο και πρακτικό !!!
    μπράβο πολύ ωραία ιδέα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα Κατερίνα μου!
    Την ίδια ανέμη εχω και εγω όταν μάζευα το νήμα για το βελονάκι!
    Πολυ χρήσιμη και έξυπνη δημιουργία!
    Καλη εβδομαδα!Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με ξετρελαίνει η ιδέα σου, Κατερίνα μου. Ευχαριστούμε για την έμπνευση. Βλέπω σύντομα να φτιάχνω το δικό μου gadgetάκι για το πλέξιμο. Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή