Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τα ρομαντικά και αγαπημένα μου!


Γεια σας, σήμερα θέλω να σας δείξω μια άλλη μου πλευρά, αυτή του διαβάσματος. Δεν θα σας πω όμως για τα βιβλία που διαβάζω κατά καιρούς ,αλλά για αυτά που τους έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία θα έλεγα.Είναι αυτά που όταν τα διαβάζω δημιουργώ με τη φαντασία μου ολόκληρες σκηνές και εικόνες μέσα από τις σελίδες τους. Είναι τα παλιά σκληρόδετα βιβλία με τα χρυσά γράμματα  στο εξώφυλλο, που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του εξήντα και τώρα πια τα βρίσκω μόνο στα διάφορα παζάρια βιβλίου που επισκέπτομαι μόνο και μόνο μήπως και ανακαλύψω κάποιο που δεν έχω. Στα περισσότερα οι σελίδες τους είναι κιτρινισμένες και οι ιστορίες τους ρομαντικές, μιλάνε για αγάπη. Ίσως όλα αυτά σήμερα να φαίνονται λίγο έως πολύ μελό, ίσως πάλι να μου πείτε ότι είμαι ονειροπόλα, δεν ξέρω. Εγώ τα αγαπώ και τα διαβάζω γιατί με ξεκουράζουν και  με ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και όχι γιατί μου λείπει η αγάπη, από αυτή δόξα τω Θεώ είμαι υπερπλήρης.















Λάουρα, η Κυρία με τα άσπρα , από τα ωραιότερα μυθιστορήματα και πρόδρομος των μυθιστορημάτων μυστηρίου.




Ο Αρχισιδηρουργός το πολυαγαπημένο μου, ήταν το πρώτο που διάβασα, και αν δεν το έχετε διαβάσει σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.





Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και, γιατί όχι, ρομαντική εβδομάδα. Να είστε όλοι καλά!







30 σχόλια:

  1. Υπέροχα αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας. Μάλλον θα πρέπει να ξεκινάμε από αυτά τη μύησή μας στο μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας. Καλή ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι υπέροχα βιβλία Νάσια μου, αλλά τώρα πια έχουν λίγο παραγκωνιστεί.

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφη μυρωδιά το βιβλίο!! Πόσο όμορφα και προσεγμένα τα τύπωναν τα παλιά βιβλία!Μου αρέσει τόσο να γυρνάω στα παζάρια και να τα ψάχνω!! Και εγώ είμαι πολύ ρομαντική. Καλή εβδομάδα Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά τέτοιων βιβλίων είναι ο μοναδικός λόγος που πάω στα παζάρια βιβλίου. Σ' ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Πολύ γνωστα βιβλία Κατερινα μου.. που όμως δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κανένα.. παλια δεν είχα χρονο για διάβασμα και τωρα που έχω λιγο αρχισα και διαβζω και μου αρέει πολύ .. πράγματι μεσα απο τις ιστορίες τους μπορείς να ταξιδεψεις και να φτιάξεις τους δικούς σου ηρωες..!!! καλή εβδομαδα Κατερινα μου φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφα βιβλία Ρουλα και σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές τελείως διαφορετικές από τη δική μας.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ομορφη η συλλογη απο τα βιβλια σου Κατερίνα μου! Μεσα απο το διαβασμα μπορεί κανεις να μεταφερθεί σε αλλο τοπο, σε αλλο χρονο!!! Φιλιά πολλά !!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Φωτεινή, είναι αλήθεια ότι το βιβλίο σε ταξιδεύει.

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου, τί ωραία ανάρτηση και τι ωραία τα παλιά βιβλία σου!!!!
    Λατρεύω κι εγώ τα βιβλία και μάλιστα τους τελευταίους μήνες διαβάζω ή ξαναδιαβάζω συνέχεια τα παλιά μικρά του Βιβλιοπωλείου της Εστίας.
    Στα νιάτα μου είχα διαβάσει πολύ Κρόνιν.
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Μαριάννα αλλά αυτά τα βιβλία έχουν μια άλλη μυρωδιά που σε κάνει να τα αγαπήσεις λίγο παραπάνω.

      Διαγραφή
  6. Πολύ ρομαντική ανάρτηση ! Απόδωσες το ρομαντισμό σου ακόμη και στις φωτογραφίες των βιβλίων σου. Τα βιβλία είναι ένας μικρός κόσμος που περιμένουν υπομονετικά και καρτερικά να εξερευνηθούν από τον αναγνώστη του.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, πιστεύω ότι τους ταιριάζει και τους αξίζει αυτή η φωτογράφηση.

      Διαγραφή
  7. Και σε μένα αρέσουν πολύ αυτά τα βιβλία! Τα κυνηγάω σε παλαιοπωλεία και σε σπίτια φίλων και συγγενών. Έχω μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από αυτά και τα καμαρώνω και τα ξεφυλλίζω και η μυρωδιά τους με ταξιδεύει... Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θέλω να ψάξω σε παλαιοπωλείο γιατί τώρα πια δεν τα βρίσκω στα παζάρια, τα έχουν μόνο σε καινούργιες εκδόσεις.

      Διαγραφή
  8. Τί υπέροχη ανάρτηση Κατερίνα μου!Μία ανάλογη συλλογή παλαιών βιβλίων έχω καί εγώ,δώρο τού θείου μου!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Dimi μου είσαι και εσύ από τις τυχερές που τα έχεις.

      Διαγραφή
  9. Εχεις μια πολύ όμορφη συλλογή Κατερίνα μου!!
    Κι εγώ "κυνηγάω" τέτοια βιβλία!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη η συλλογή σου!
    Έχω κι εγώ στη βιβλιοθήκη μου τίτλους της κλασικής λογοτεχνίας και δερματόδετα, παλιά βιβλία... Μαγεία!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Τα "παλιά" είναι εξαιρετικά κι εγώ ταξιδεύω μέσα από τις σελίδες κάθε που τα διαβάζω.Υπάρχουν στην βιβλιοθήκη αρκετά έως πολλά που κατα καιρούς αγοράζαμε ..Φιλάκια πολλά και καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Έφη μου, εγώ τους έχω μια μικρή αδυναμία περισσότερο από τα νεότερα βιβλία που υπάρχουν σε πολύ μεγάλο αριθμό στο σπίτι λόγο της αγάπης που έχει η κόρη μου στο διάβασμα.

      Διαγραφή
  12. Αλλη αίσθηση το βιβλίο!!!
    Δε μπορώ με τίποτα να διαβάσω βιβλίο ιντερνετικά,όσο βολικό και νάναι,αφού δε μεταφέρεις βάρος.Εγω θέλω να μυρίζω χαρτί και μελάνι Κατερίνα μου,αυτή η αίσθηση δεν αντικαθίσταται με τίποτα!
    Φιλάκια πολλά συντρόφισα του ρομαντισμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Χαρά μου, άλλη αίσθηση το βιβλίο, η μυρωδιά του ακόμα και η γραμματοσειρά και ο σελιδοδείκτης που θα βάλεις για να μη χάνεις τη σελίδα ,όλα αυτά έχουν άλλη χάρη .

      Διαγραφή
  13. Κατερίνα μου σε καταλαβαίνω κι εγώ!! Είναι αγαπημένη συνήθεια!! Εχω κι εγώ πολλά από την βιβλιοθήκη για όλους που τα βρίσκω σε bazaar!!!
    Να σαι καλά και να περνάς όμορφα καλή μου!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά βλέπω Μαριλενα μου ότι είμαστε αρκετές που τα ψάχνουμε αυτά τα βιβλία.

      Διαγραφή
  14. Ομορφη ανάρτηση με τα προσωπικά σου ρομαντικά !! Εξαιρετικά τα σκληρόδετα βιβλία !! Και εννοείται ότι το βιβλίο πρέπει να το αφουγκράζεσαι , να το κρατάς και να σου "μιλάνε" οι σελίδες!!!
    Φιλιά πολλά και να'χεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σ' ευχαριστώ Πεπη μου, λατρεύω τα βιβλία που μπορούν να σου δημιουργούν διαβάζοντάς τα εικόνες και να σε συνεπαίρνουν με τη γραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή