Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Απόδραση από την Αθήνα!

Σήμερα θα σας μιλήσω για την περιπέτεια μιας εκδρομής. Από τις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε η ΕΜΥ είχε αρχίσει να προαναγγέλει τον επερχόμενο καύσωνα, για τα τέλη της εβδομάδας. 'Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε με τον καλό μου και με την κόρη μου να πάμε μια βόλτα μέχρι το χωριό, μια και είναι και η θάλασσα κοντά, η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο καθαρή από της Αθήνας, οπότε υπολογίσαμε κι εμείς ότι θα έχει περισσότερη δροσιά. Την Πέμπτη λοιπόν, πρωί-πρωί με τη δροσούλα, φορτώσαμε το αμάξι, φορτωθήκαμε κι εμείς μέσα και ξεκινήσαμε. Το να βγούμε από την Αθήνα και να πιάσουμε την εθνική Αθηνών-Λαμίας ήταν ένας άθλος. Δεν τον αφήσαμε να μας πτοήσει και συνεχίσαμε το ταξίδι μας κάνοντας όνειρα για τις βουτιες που θα κάναμε και για τη δροσιά που πιστεύαμε ότι θα βρούμε. Που να ξέραμε... Οταν φτάσαμε, όντως το σπίτι είχε δροσιά. Αφού τακτοποιηθήκαμε, ετοιμαστήκαμε και κατεβήκαμε στη θάλασσα. Τη θάλασσα την ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ, είχε πολύ δροσιά και η αύρα της μας ξελαμπικάρισε το κεφάλι. Επιστρέφοντας στο σπίτι κάτι άρχισε να μην μας πολυαρέσει... Κάτι σαν ζέστη...Είπαμε δεν πειράζει, θα'ρθει το βραδάκι, θα έχει δροσιά! Ελα όμως που γελαστήκαμε οικτρά! Η ζέστη τη νύχτα ήταν αφόρητη και -μαθημένοι να κοιμόμαστε στη δροσιά των air condition- ο αέρας από τον καημένο τον ανεμιστήρα δεν μας έκανε τίποτα! Με λίγα λόγια, μείναμε σχεδόν όλη τη νύχτα άγρυπνοι! Το ωραίο είναι ότι ο καλός μου ήθελε να φύγουμε από το χωριό την Παρασκευή το βραδάκι. Μετά, όμως, από τη νύχτα που περάσαμε μας ανακοίνωσε το πρωί ότι θα ήταν καλύτερα να κατέβουμε μια βόλτα στη θάλασσα, για το μπανάκι μας και για φαγητό, και από εκεί επιστροφή στο σπίτι. Πράγμα το οποίο και κάναμε, γιατί η ζέστη είχε αρχίσει και μας έδειχνε τα δόντια της από το πρωί εκείνη τη μέρα. Για την επιστροφή μας, το μόνο που έχω να πώ για την εθνική οδό, είναι ότι ήταν σκέτο μαρτύριο καθώς σε πολύ μεγάλο μήκος της γίνονται έργα και πηγαίναμε "σημειωτόν"! Εννοείται ότι τα σχέδια που κάναμε για να περάσουμε λίγες μέρες τον Αύγουστο στο χωριό πήραν αναβολή για Σεπτέμβρη, ελπίζοντας στις δροσιές που θα έρθουν. Πάντως, παρά τη ζέστη, περάσαμε όμορφα και χαρηκαμε, αν μη τι άλλο, την καθαρή θάλασσα! Οι φωτογραφίες που σας δείχνω είναι από το χωριό και από τη Σκάλα της Αταλάντης.


Η θέα από το σπίτι μας.


Η συκιά μας, φορτωμένη σύκα!


Η διαδρομή για τη θάλασσα.


Η προβλήτα στη Σκάλα Αταλάντης.


Η όμορφη παραλία της.


Απέναντι βλέπουμε τα βουνά της Ευβοιας και το Αταλαντονήσι.


Να έκανα μια βουτιά τώρα...


Μια φίλη από τα παλιά! Χαρήκαμε που την ξανανταμώσαμε μετά από πολύ καιρό, στο μαγαζί που καθόμαστε για φαγητό.


Και το "νέο αίμα", που μπήκε φέτος στην παρέα!



Αυτά είναι τα νεά μου από τη βδομάδα που πέρασε. Μην με πείτε γκρινιάρα, απλώς ζεσταίνομαι εύκολα! Ίσως να φταίει και η ηλικία μου!

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα να έχετε όλοι!

18 σχόλια:

  1. Τωρα με καταλαβαινεις γιατι με τον καυσωνα προτίμησα να ειμαι στο σπιτι μου;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρίμα βρε παιδάκι μου, είπατε και σεις να αποδράσετε και πέσατε στην περίπτωση....

    έτσι που είναι σχετικά άδεια η πόλη, όσοι μείναμε εδώ μια χαρά περνάμε, έχει ησυχία και αν δούμε τα σκούρα ανάβουμε το air-condition και την βγάζουμε καθαρή, αλίμονο σε κάποια ψυχή που αχάραγα πρέπει να πάει στη δουλειά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερή ζέστη, νομίζω ότι μόνο χάρη στο air condition επιβίωσα αυτές τις μέρες.
    Εχω βάλει και στο εξοχικό a/c, δεν μπορώ να την αντέξω την ζέστη με τίποτα.
    Ελπίζω τον Σεπτέμβρη να απολαύσετε το εξοχικό, και ... που ξέρεις?? Μπορεί να έρθουν δροσούλες και νωρίτερα!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και με το δίκιο σου ζεσταίνεσαι! Σε καταλαβαίνω που φύγατε άρον-άρον! Άμα συνηθίσεις να κοιμάσαι με αιρ-κοντίσιον δύσκολα ξεσυνηθίζεις! Το ίδιο κάνω κι εγώ και γι'αυτό δεν πάω πουθενά άμα δεν έχει αιρ-κοντίσιον!
    Οι φωτογραφίες σου όντως πανέμορφες! Πώς την λαχτάρησα την θάλασσα έτσι όπως την είδα τώρα...
    Μας έφερες κανένα σύκο; Τρελλαίνομαι για σύκα!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι!
    Κι εγώ στον καύσωνα, όχι μόνο δε βγαίνω από το σπίτι, αλλά κλείνω και παντζούρια....
    Πολύ όμορφα πάντως είναι στο σπιτάκι σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημιουργία μου μια λύση απλή είναι να έρθετε στην Ν Αφρική, να παγώσετε ως το κόκαλο, και τότε να αξιολογήσετε τι υπέροχες είναι οι ακτές μας και τα χωριά μας τον Ιούλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις συνηθίσει με ερ κοντίσιον, δεν αντεχεις χωρις, ούτε στην εξοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε καταλαβαινω!!
    Τη ζεστη κι εγω δεν την αντεχω. Το κρυο δεν με πειραζει, ας κανει και -20 :)

    Εμεις εδω και πανω απο ενα μηνα δεν εχουμε παει πουθενα επειδη ετοιμαζουμε το παιδικο δωματιο.... αρα ειμαστε με δροσια fujitsu :)


    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @πουαντερι
    Κατάλαβα! Και συ μια από τα ίδια είσαι με τη ζέστη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Μετά από τέτοιο χουνέρι που πάθαμε, χίλιες φορές στο σπίτι με το air condition και τις βολές μας! Καλές είναι και οι κοντινές παραλίες για να κάνουμε το μπάνιο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΕΛΕΝΑ
    Κι εμείς πλέον Ελενα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για δροσιά στο χωριό από Σεπτέμβρη και μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @eirini
    Κι εμείς όταν πηγαίνουμε εκτός Αθηνών πάντα ρωτάμε αν έχει air condition! Οσο για το χωριό, τώρα έχουμε αρχίσει και το τακτοποιούμε το σπίτι, οπότε εκεί air condition γιοκ! Τα σύκα τον άλλο μήνα θα είναι έτοιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Mariela
    Κι εμείς στον καύσωνα φροντίζουμε να μη βγαίνουμε από την πόρτα, αλλά τώρα είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Αγγελικη Ν
    Το ξέρω ότι έχουμε ωραίες παραλίες και ωραία χωριά, έλα όμως που εγώ δεν αντέχω με τιποτα στην πολύ ζέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @kiki
    Η διαφορά της εξοχής Κική είναι μόνο ότι έχει εκεί καθαρό αέρα! Αλλιώς κι εκεί η ζέστη είναι το ίδιο ενοχλητική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Dee Dee
    Καλύτερα δροσιά Φουτζίτσου, παρά κάψιμο από τη ζέστη! Αλλά δεν θα έρθει και ο χειμώνας? Εκεί να δεις χαρά που θα κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατερίνα,είπατε ν΄αποδράσετε και πέσατε στον καύσωνα,την επόμενη φορά ίσως είναι καλύτερα.Το air condition δεν το αντέχω για πολύ,ακόμη και στον καύσωνα.Στο μπαλκόνι ακόμη και τις καυτές μέρες μια πνοή από τη θάλασσα έρχεται.Η Αταλάντα είναι σχεδόν απέναντι από τη Λίμνη,ακριβώς απέναντι από το Αιγαίο είμαστε εμείς.
    Ελπίζω το υπόλοιπο καλοκαιριού να δροσιστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @eleni
    Κι εγώ δεν αντεχω πολύ την κλεισούρα του air condition Ελένη, αλλά τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, το ανεχόμαστε! Το να είσαι κοντά στη θάλασσα είναι τελείως διαφορετικά, μόνο την εικόνα της που έχεις φτάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή