Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Και πάλι εδώ!







Να 'μαι και πάλι πίσω στη γειτονιά, μαζί με τις πρώτες δροσιές του Σεπτέμβρη που επιτέλους ήρθαν για να απαλύνουν τη ζέστη του καλοκαιριού. Ένα καλοκαίρι παράξενο, με μια αλλόκοτη αίσθηση στον αέρα του που δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Σαν να με είχαν πυροβολήσει και να αιωρούμουν  έξω από το σώμα μου και να τα βλέπω όλα σε σλόου μόσιον και στα μέσα Αυγούστου... αχ αυτός ο Αύγουστος, να περάσει μια χρονιά χωρίς κάτι να τον σημαδέψει. Τα ξημερώματα στις δώδεκα Αυγούστου ακούσαμε ουρλιαχτά, γαβγίσματα και ένα δυνατό νιαούρισμα. Μια αγέλη αδέσποτων σκύλων πεινασμένων επιτέθηκε στη γατούλα μας τη Νίνα , μασκότ της γειτονιάς, και την κατασπάραξαν εν ριπή οφθαλμού, όταν βγήκαμε έξω μαζί με τους γείτονες δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα . Όπως καταλάβατε όχι διακοπές δεν πήγα, αλλά ούτε καν άγγιξα την θάλασσα, τη χάζευα μόνο κάθε φορά που πήγαινα για τα ψώνια της εβδομάδας και έπινα το καφεδάκι μου στο καφέ του καταστήματος με θέα το εμπορικό λιμάνι.Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού οι δημιουργίες πήγαν περίπατο, λίγο απ'ολα και τίποτα, έχω ξεκινήσει βέβαια κάποια πράγματα που πιστεύω σύντομα να ολοκληρώσω και να αρχίσω να σας τα δείχνω. Γύρισα λοιπόν στη γειτονιά μας, εδώ που η δημιουργία έχει τον πρώτο λόγο και  είναι ανάσα ζωής στα τόσα άσχημα που μας περιστοιχίζουν. Και, για να παραφράσω το μήνυμα της παραπάνω εικόνας, δεν χρειάζεται κανένα κλειδί για να νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς, αρκεί να το θέλεις και έγινε!


   Καλώς σας βρήκα και εύχομαι να έχουμε μια όμορφη και πολύ δημιουργική χρονιά.
Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλες εσάς που μου κάνετε παρέα και με ξεσηκώνετε με τις δημιουργίες σας :)





     Καλή, δημιουργική και δροσερή εβδομάδα.












22 σχόλια:

  1. Καλώς μας γύρισες Κατερίνα μου και καλή σεζόν να έχουμε. Μη στενοχωριέσαι ουτε εγώ πήγα διακοπές και ήταν η 3η συνεχόμενη χρονιά. Δεν πειράζει υγεία να έχουμε για να αντέχουμε. Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω συνηθίσει πια, έντεκα χρόνια χωρίς διακοπες Χριστίνα μου: )

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς αυτό το περίεργο καλοκαίρι τελείωσε, και εμείς είμαστε καλά και ξαναεπιστρέφουμε στην γειτονιά!!!!! Εύχομαι και ελπίζω να έχεις ένα όμορφο και δημιουργικό φθινόπωρο!!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω Βίκυ μου σε κάτι καλύτερο για τις ημέρες που έρχονται, ίδωμεν.

      Διαγραφή
  3. Καλώς ήρθες!!! με χαρά θα περιμένουμε να μας δείξεις τις δημιουργίες σου,με το μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο που μας παρουσιάζεις!!!
    Καλή και ευλογημένη εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Μαρία μου, εχω αρχίσει σιγά σιγά τις δημιουργίες μου.

      Διαγραφή
  4. Γεια κι απο μένα. Πολυ λυπήθηκα για το γατάκι σας, δεν το περίμενα αυτό για τα σκυλιά! Κρίμα. Καλη επιστροφή στην όμορφη γειτονιά μας, που όπως βλέπω όλοι μας δίνουμε σιγά σιγά το παρόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Κατερίνα μου!!! Κρίμα το γατουλάκι.. Βρε τα παλιοκοπρόσκυλα...
    Ηταν ένα περίεργο καλοκαίρι, όλο θέματα κι εξελίξεις.. Κάτσε να δεις που κι ο Σεπτέμβρης μια από τα ίδια θα ναι..
    Η δημιουργία είναι γιατρικό, είδος ανάγκης όπως θέλει ας το προσδιορίσει ο καθένας μας!! Και συμφωνώ απόλυτα περί διάθεσης!! Κι εγώ αν είμαι στα καλά μου δημιουργώ με περισσότερη όρεξη κι είναι αρτιότερο το αποτέλεσμα!!
    Οπως και να χει δημιουργία μου, ανυπομονώ να μας δείξεις τις σικ vintage δημιουργίες σου!! Σε φιλώ γλυκειά μου και καλή βδομάδα να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Μαριλένα το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ άσχημο και μας πόνεσε πολλές φορές. Έχω αρχίσει σιγά σιγά τα έργα μου.

      Διαγραφή
  6. Κατερίνα μου καλως όρισες ξανα κοντα μας... αυτό το καλοκιαρι οντως ηταν απο τα πιο δυσκολα σε δυσάρεστα.. γεγονοτα γενικα και ειδικα..μην τα ρωτας.... ας ςλπίσουμε οτι ο επομενος κιρός να μας δωσει δυναμι και υπομονη να ξεπερασουμε τα δυσκλολα φιλη μου...σου ευχωμαι τα καλύτερα απο εδώ και πέρα... φιλακιααααα!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας ξαναβρηκα Ρούλα μου ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο γιατί διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε.

      Διαγραφή
  7. Καλό φθινόπωρο Κατερίνα μου φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλως μας γύρισες ....
    κάλο και δημιουργικό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες!
    Λίγο ακόμα και καιρός είναι να στρωθούμε....σε δημιουργίες!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αρχίσει σιγά σιγά Βαρβάρα μου γιατί αρκετά τεμπελιασα :)

      Διαγραφή