Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Είναι αυτό φιλοζωία ?????????

Από το μεσημέρι και μετά έχω γίνει μπαρούτι. Στον κήπο μας όπως σας έχω πει έχουμε κάποια γατάκια που τα φροντίζουμε με πολλη αγάπη. Ένα από αυτά είναι και η Νίνα που στις 13 Μαρτίου έγινε ενός έτους. Η Νίνα λοιπόν είναι πολύ μα πολύ χαδιάρα και φιλική με όλους. Πριν λίγες μέρες είδαμε την κοιλίτσα της να μεγαλώνει και απ' ότι  υπολογίζαμε σε ένα μήνα περίπου θα γεννούσε. Εχθές λοιπόν το πρωί που βγήκα να τα ταΐσω η Νίνα έλειπε όπως έλειπε και σήμερα, υποθέσαμε ότι ίσως έχει παει να βρει μέρος όταν θα έρθει η ώρα να γεννήσει να παει εκεί. Κούνια που μας κούναγε όμως, το μεσημέρι που βγήκαμε στην αυλή είδαμε την Νίνα να έχει επιστρέψει με την κοιλιά της άδεια, υποθέσαμε ότι γέννησε πρόωρα γιαυτό έλειπε σκύψαμε να τη χαϊδέψουμε και τι να δούμε της είχαν κάνει επέμβαση, στείρωσης. Κάποια-ος  εντός παρενθέσεως φιλόζωη -ος  την είχε πιάσει την πήγε σε γιατρό της πήραν τα γατάκια και την στείρωσαν. Και έρχομαι να ρωτήσω ποιος και με ποια λογική  κάνει στειρωση σε μια γάτα έγκυο και μετά την επέμβαση ενώ πρέπει να την έχεις σε επίβλεψη δυο με τρεις ημέρες την αφήνει έξω στο δρόμο χωρίς να νοιάζεται τι θα γίνει ? Η Νίνα μόλις την άφησαν ήρθε σε εμάς που ξέρει ότι την φροντίζουμε, ήταν πεινασμένη και είναι ακόμα υπό την επήρεια της νάρκωσης και κοιμάται συνέχεια, ενώ τα άλλα γατάκια έχουν παει δίπλα της και την προσέχουν. Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν γιατί δεν τα στειρώνω αφού είναι στην αυλή μας. Καταρχήν μακάρι να είχα την οικονομική δυνατότητα να το κάνω, αλλά στη αυλή έρχονται διάφορα γατάκια πολλά από τα οποία  είναι περαστικά και αφού δεν μπορώ να τους κάνω στείρωση  τα φροντίζω όσο μπορώ, γι' αυτό λέω ότι αγαπάω τα ζώα και δεν λέω ότι είμαι φιλόζωη, γιατί κάτι τέτοιους φιλόζωους που βουτάνε ένα γατάκι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και το στειρώνουν φοβούμενοι μήπως αυτό γεννήσει στην πόρτα τους  και μετά το ξανά πετάνε στον δρόμο χωρίς να σκέφτονται τι θα γίνει συγνώμη αλλά εγώ τους θεωρω το λιγότερο ανήθικους, διότι με την ίδια λογική και ευκολία πιστεύω ότι   θα έπαιρναν αν μπορούσαν και όποια έγκυο γυναίκα έβλεπαν ότι δεν έχει δικό της σπίτι και την οικονομική τους  άνεση να της έκαναν με το έτσι θέλω στειρωση. Ε όχι αυτό δεν είναι φιλοζωία βρε αδελφέ, αυτό είναι αλλαζονεία ότι κάτι έκανες και εσύ.


Η Νίνα.





 Και θα σας αφήσω λέγοντας ότι μετά από πολλά χρόνια που συναναστρέφομαι με τα ζώα μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι τα ζώα και αισθάνονται και καταλαβαίνουν ποιοι τα αγαπάνε και ποιοι όχι. 


ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ"ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ

UPDATE:


Λοιπόν, έρχομαι να σας ενημερώσω για το από ποιoύς και που έγινε η στείρωση. Τη Δευτέρα, με τη φωτογραφία της Νίνας ανά χείρας, πήγα στο μεγαλύτερο κτηνιατρικό κέντρο του δήμου που εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση και διαθέτει και κλινική. Το ξέρω, επίσης, γιατί σε αυτό πάμε την Ζουζου και για το λόγο αυτό με γνωρίζουν, οπότε υπέθεσα ότι επειδή συνεργάζεται και με φιλοζωικές και ίσως κάτι να ήξεραν να μου πουν. Επίσης το ένστικτο μερικές φορές μας οδηγεί. Η κοπέλα στη ρεσεψιόν αφού με καλημέρισε με ρώτησε τι ήθελα, της εξήγησα δείχνοντας τη φωτογραφία αλλά επειδή το ΣΚ δεν είχε βάρδια με παρέπεμψε σε μια γιατρό του κέντρου. Και εδώ αρχίζουμε: αφού της εξήγησα και αυτής δείχνοντας τη φωτογραφία (παρεμπιπτόντως την κοίταζε λοξά λοξά) άρχισε να λέει διάφορα ωραία του στιλ στειρώσαμε πολλές γάτες το ΣΚ στειρώσαμε και μια ταρταρούγα αλλά δεν θυμάμαι αν είναι αυτή και και......
- Μα ήταν έγκυος σε λίγο θα γένναγε. .
-Όλες έγκυες ήταν αυτές που στειρώσαμε.
-Καλά το να πετάς νεογέννητα είναι έγκλημα, το να τα ξεριζώνεις λίγο πριν γεννηθούν τι είναι ?
-Όχι, αυτό επιτρέπεται, δεν θα γεμίσει ο τόπος αδέσποτα.
-Μα να γένναγε πρώτα και μετά να την στειρώνανε .
Και κουβέντα στην κουβέντα άκρη δεν έβγαινε. Μια τελευταία ερώτηση της λέω, ό,τι έγινε τώρα πια έγινε και δεν διορθώνεται, εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ποιος το έκανε γιατί βλέπω ότι η τομή είναι πολύ προσεγμένη (η αλήθεια να λέγεται ) και αν χρειάζεται κάποια αντιβίωση για να μην μολυνθεί η πληγή και τότε ως εκ θαύματος από εκεί που δεν θυμόταν, θυμήθηκε. Από την τομή που βλέπω ενενηνταενια τοις εκατό εδώ έγινε η επέμβαση, η γάτα είναι καλυμμένη πλήρως από φάρμακα. Καλά, ποιος την έφερε, ξαναρωτώ ? Τα γατιά μάζεψε η φιλοζωική του δήμου,  την στειρώσανε το Σάββατο και την Κυριακή τα επιστρέψανε εκεί που τα βρήκανε. Μου ήρθε να την πιάσω από το μαλλί, αλλά τι φταίει και αυτή, υπάλληλος είναι στο συγκεκριμένο κέντρο. Πάντως από έρευνα που έκανα είναι για τις φιλοζωικές ο πιο διαδεδομένος τρόπος στείρωσης. Οι γνώμες των γιατρών διίστανται, άλλοι το κάνουν ενώ άλλοι το θεωρούν ανήθικο. Αυτά λοιπόν τα καθέκαστα, πάντως η Νίνα δεν έχει φύγει από εδώ ούτε λεπτό, η περιπέτεια που πέρασε την έχει κατατρομάξει ενώ τα άλλα γατάκια είναι συνεχώς διπλά της..








18 σχόλια:

  1. Υποθέτω πως όποιος της έκανε τη στείρωση δε νοιάστηκε καν για τα γατάκια, αλλά ούτε αν θα τα καταφέρει η Νίνα να επιστρέψει, ή τι θα απογίνει...τι να πω!!
    Χίλια δίκια έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ανατρίχιασα! Ποιο άρρωστο μυαλό έκανε κάτι τέτοιο;;;;;;;;;;;;; Και ποιος κτηνίατρος ανέλαβε να το κάνει;;;;;;;;;;;; Ντρέπομαι ειλικρινά, ντρέπομαι κάτι τέτοιες στιγμές για το ανθρώπινο είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ισχύει το : Όταν γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα !!!!
    Τι γλυκούλα η Νίνα !!!!!!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ στεναχωρήθηκα με την 'περιπέτεια' της γλυκούλας Νίνας!!!!!!!!Ντροπή σε όποιον σκέφθηκε και έκανε αυτό το πράγμα!!!!Και θα καμαρώνει που είναι φιλόζωος????!!!!!! Αίσχος!!!! Κι εμείς έχουμε γατούλες στον κήπο μας και τις φροντίζουμε αλλά είμαστε κατά της στείρωσης που είναι ενάντια στην φύση, πόσο μάλλον σε μιά ετοιμόγεννη γατούλα!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα, Κατετρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ βάρβαρο αυτό που της έκαναν. Σε καταλαβαίνω και σε εννοώ. Κι εμείς υιοθετήσαμε την Κιουρή, που ήταν ένα από τα ποοοοοολλά αδέσποτα που κυκλοφορούσαν στη γειτονιά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά παιδεία στο θέμα των ζώων στην Ελλάδα κι όλα είναι τόσο παρεξηγημένα κι όλα επιτρέπονται. Ευτυχώς που έχει κι εσάς και την φροντίζετε όσο μπορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι λες τώρα??
    Ποιος ανεγκέφαλος μπόρεσε να κάνει τέτοιο πράγμα????
    Τι να πω???? Απίστευτο!
    Φιλιά Κατερίνα μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή προχθές μιλούσα για σκύλους, το ίδιο νιώθω και για τα γατάκια, είναι τόσο απροστάτευτα και έρμαια στα χέρια μερικών "ανθρώπων"... Είμαι εξαγριωμένη. Η Νίνα σου πάλι, είναι μια κούκλα ζωγραφιστή η καημενούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω... πράγματι έχεις χίλια δίκια!! Κρίμα, την καημένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα αυτό δέν είναι φιλοζωία Κατερίνα μου!
    Είναι απάνθρωπο εντελώς!Πολύ νευριάσα τώρα!
    Τό καημένο τό γατάκι,βασανίστικε καί δέν γνώρισε τήν χαρά τής γέννας, νά δεί καί νά φροντίσει τά μωράκια της!Είμαι κατά τής στείρωσης καί πάντα τά γατάκια είναι κολοδεχούμενα στήν αυλή μας!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω λόγια !!!!
    καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί είναι οι φιλόζωοι του κ...υ κι αυτά είναι τα έργα τους! Έχεις κάθε δίκιο να είσαι θυμωμένη με όποιον το έκανε αυτό γιατί καμμία λογική δεν έχει μια τέτοια ενέργεια. Ο γιατρός όμως γιατί το έκανε;;;;;;;;;;;;;Απορίας άξιον.....Ευτυχώς που η Νίνα είναι καλά κι έχει κάποιον να τη φροντίζει..... .... Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοκαριστικό και ανήθικο! Δεν θα σχολιάσω τίποτα παραπάνω, γιατί φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις απόλυτο δίκιο όπως και η Χαρώτο Αγγελική-χρυσή που αναρωτιέται ο γιατρός γιατί το έκανε., Το έκανε για τα λίγα ευρώ που θα πήρε αδιαφορώντας πλήρως για το ίδιο το ζώο. Οταν στείρωσα την γάτα μου ο γιατρός την κράτησε 2 ημέρες για να την φροντίσει μετεγχειρητικά.
    Στην ατυχία της είναι τυχερή που σας έχει και όντως είναι μια κούκλα.
    Θέλει πολλή δουλειά ακόμα που πρέπει να αρχίσει από τον παιδικό σταθμό για να αποκτήσουμε ηθική απέναντι στα ζώα. Να είσαι καλά Κατερίνα.
    φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και δεν έχω ζώα, λυπηθηκα πολύ για την βίαιη "γέννα "της Νίνας.
    Φοβάμαι μη συμβεί και το τελευταίο που είπες , με τις δυσκολίες που περνάμε.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα αλήθεια το συνηθίζουν αυτό?..δεν το ήξερα και μου φαίνεται πολύ άγριο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή