Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Λίγες δικές μου σκέψεις!

  Γεια σας.Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για κάτι που έχω κάνει εγώ πράξη από τον καιρό που δημιούργησα δική μου οικογένεια και έχει γινει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια.Ισως να φταίει ότι μεγαλώνω και συνειδητοποιώ πια ότι η ζωή είναι πολλές φορές απρόβλεπτη χωρίς να ξέρουμε τι θα μας φέρει.
          

Η ζωή είναι λοιπόν ένα μεγάλο ταξίδι με τα πάνω της και τα κάτω της.Πολλές φορές όμως μας απορροφά τόσο πολύ που ξεχνάμε ότι δίπλα μας είναι κάποιοι άνθρωποι που λαχταράνε να ακούσουν από τα χείλη μας πόσο τους αγαπάμε και πόσο χαρούμενοι είμαστε που είναι δίπλα μας.Γιαυτό λοιπόν μην ξεχνάτε να λέτε αλλά και να δείχνετε  το Σ΄ΑΓΑΠΩ συχνά στους δικούς σας ανθρώπους χωρίς να περιμένετε να κάνουν αυτοί την αρχή.Σκεφτείτε πόσες φορές έχουμε μετανιώσει για ένα ευχαριστώ ή ένα σ΄αγαπω που δεν προλάβαμε να πούμε.Πιστέψτε με η χαρά που θα πάρετε από το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπο αυτού που απευθύνεστε δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα,αλλά και εσείς θα νιώσετε τόσο όμορφα σαν να έχετε πάρει όλο τον κόσμο αγκαλιά.
Θέλω να πω και κάτι ακόμα,όσοι διαβάσετε αυτά που γράφω μην πείτε ότι γέρασα και άρχισα να γίνομαι μελό,είμαι πενήντα τεσσάρων χρονών, αλλά το τελευταίο γεγονός που έγινε πριν ένα μήνα με έκανε να σκεφτώ ακόμα πιο έντονα όλα αυτά που σας είπα.



52 σχόλια:

  1. Έτσι είναι Κατερίνα μου όταν εκφράζεις την αγ άπη σου νιώθεις τόσο όμορφα,είσαι γεμάτη!
    Φιλάκια και να ξέρεις ότι και μέσα από τις δημιουργίες σου βγαίνει πολύ ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Νένα μου.Το κακό είναι ότι μερικές φορές κρύβουμε τα συναισθήματά μας γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι άλλοι.

      Διαγραφή
  2. Είναι πολύ πικρό και το κουβαλάς μέσα σου, σαν τοξίνη, αν δεν έκανες ότι έπρεπε, δεν είπες το σ΄αγαπώ που ήθελες, δεν έκανες την αγκαλιά και δεν γέλασες με το αστείο (κι ας μην ήταν και τόσο αστείο).
    Άτομο πολύ δικό μου, πέρασε κατάθλιψη για όλα όσα δεν είχε πει στον γονιό που έφυγε, κι ας τον έτρεξε στους γιατρούς και ας στον γιατροπόρεψε..κι όμως εκείνο το σ΄αγαπώ, δεν το είχε πει ποτέ, γιατί πάντα πίστευε πως υπήρχε ο χρόνος. Ο χρόνος όμως είναι τώρα.Φιλιά και ευχαριστυύμε για την τρυφερή ανάρτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μάθει πια να γελάω και να συμφωνώ κάποιες φορές με πράγματα που δεν μου πολυαρέσουν και αυτό για να μην στεναχωρήσω αυτόν που τα λέει,δεν θέλω να πικραίνω τους γύρο μου είναι κάτι που δεν μου αρέσει.

      Διαγραφή
  3. έχεις δίκαιο Κατερίνα έτσι είναι. Καλημέρα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο Κατερίνα μου αλλά δυστυχώς το ξεχνάμε αυτό το ''σ'αγαπώ''γιατί νομίζουμε κάποιες φορές ότι οι πράξεις μας είναι αρκετές και τα λόγια περιττά!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σωστό αυτό που λες,αλλά ελα που καμιά φορά χρειάζονται και τα λόγια.

      Διαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις Κατερίνα μα πόσο δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να δείχναμε τα συναισθήματά μας πιο εύκολα στους γύρο μας κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  6. Κατερίνα μου αυτές οι δικές σου σκέψεις είναι και πολλών άλλων και βέβαια και δικές μου . Επειδή είμαστε ηλικιακά κοντά και έχω τα δικά μου βιώματα συμφωνώ απέραντα μαζί σου .
    Αρχισα να το κάνω πράξη εδώ και πολλά χρόνια ίσως επειδή εμένα μου έλειψε η αγάπη και η τρυφερότητα από την οικογένεια.
    Οι λέξεις κάνουν τη διαφορά , πέρα από τις πράξεις αγάπης.
    Να είσαι καλά
    Σε φιλώ τρυφερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Νικόλ μου έχω μεγαλώσει με πάρα πολύ αγάπη απ' όλους και έχω ευτυχίσει να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που μας προσέχει σαν το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή του.Έτσι λοιπόν ήταν κάτι έμφυτο μπορώ να πω το να δείχνω και να εκφράζω τα συναισθήματά μου.

      Διαγραφή
  7. Aκόμα μετανιώνω που το τελευταίο πρωϊνό της μαμάς μου έφυγα για την δουλειά δίχως να της πω πόσο την αγαπούσα.
    Όταν γύρισα.... είχε φύγει :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι έγινε με τον μπαμπά μου,τον αφήσαμε με την μαμά μου στο νοσοκομείο χωρίς τίποτα να δείχνει ότι εκείνη ήταν η τελευταία νύχτα της ζωής του.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Κατερίνα μου!!!Θά συμφωνήσω μέ όλα όσα γράφεις!Καί εγώ έχω αναλογιστεί πολλές φορές όλα αυτά,μετά από τόν χαμό τής μητέρας μου!!Αλλά βρήκα τήν δύναμη νά τό ξεπεράσω!!Πολύ δύναμη ψυχής καί αγάπη από τήν οικογένειά μας χρειάζετε καί προχωράμε μπροστά!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχουμε κάνει αυτό που αισθανόμαστε σωστό απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε και έχουμε γύρο μας περίσσια αγάπη τότε παίρνουμε δύναμη και προχωράμε μπροστά με καθαρή καρδιά.

      Διαγραφή
  9. Κατερίνα μου, έχεις τόσο, μα τόσο δίκιο...
    Ένα "Σ΄αγαπώ" δεν κοστίζει τίποτα, αλλά είναι πολύτιμο γι΄αυτόν που θα το ακούσει. Και η χαρά στα μάτια του θα ομορφύνει και τη δική μας μέρα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν κοστίζει τίποτα ένα σ'αγαπω αλλά ελα που τις περισσότερες φορές λησμονάμε να το πούμε γιατί το θεωρούμε περιττό.

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφες,τρυφερές σκέψεις,Κατερίνα!
    Μας παίρνει η ζωή με τα προβλήματα και ξεχνιόμαστε,δε λέμε ένα γλυκό λόγο-δεν μπορώ να εκφράσω πόσο στην καρδιά βρίσκουν θέση.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις περισσότερες φορές εγώ τουλάχιστον πολλά πράγματα τα σκέφτομαι το βράδυ που πέφτω για ύπνο,αλλά όπως λες όταν έρθει η ημέρα μας παίρνει η ρουτίνα μπροστά και ξεχνιόμαστε.

      Διαγραφή
  11. Πόσο γλυκειά, ευαίσθητη και τρυφερή ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρυφερή ανάρτηση από έναν γλυκό άνθρωπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πεπη προσπαθώ να γίνομε όσο καλύτερη μπορώ για μένα αλλα και τους γύρο μου.

      Διαγραφή
  13. Κατερινάκι,έχεις απόλυτα δίκαιο για τις τρυφερές σκέψεις που τις μοιράζεσαι μαζί μας!! Η αγάπη και η καλοσύνη πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύονται, εξ άλλου δεν κοστίζει τίποτε μόνον που γινόμαστε καλύτεροι!!!!Καλό βραδάκι και φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Έφη μου, μόνο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε με την αγάπη.

      Διαγραφή
  14. Κατερίνα μου εγώ έχασα τον πατερούλη μου πολύ νέο, και τελείως ξαφνικά!
    Την μια στιγμή μου μιλούσε στο τηλέφωνο, και την άλλη στιγμή "έφευγε"
    Ακόμα με βασανίζει η σκέψη ότι δεν πρόλαβα να του πω πόσο πολύ τον αγαπούσα.
    Από τότε δεν σταματάω να το λέω συνέχεια σε όλους τους αγαπημένους μου, τρέμω στην σκέψη μήπως δεν προλάβω να τους το πω.
    Δεν είσαι καθόλου μελό, είσαι πολύ σωστή.
    Ναι, να το λέμε στους αγαπημένους μας, να το λέμε και να το δείχνουμε όσο μπορούμε περισσότερο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με έκανε Έλενα να σκεφτώ πολύ έντονα ότι πρέπει να δείχνουμε τα συναισθήματά μας είναι ο θάνατος μιας νέας γυναίκας μόλις 42 χρόνων τελείως ξαφνικά.Σου μιλάω ειλικρινά δεν θα ήθελα να φύγω χωρίς να ξέρουν οι δικοί μου πόσο πολύ τους αγαπάω.

      Διαγραφή
  15. Έχω καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα από πολύ νωρίς Κατερίνα μου. Είναι ό,τι πιο όμορφο και απλό ταυτόχρονα, που μπορείς να χαρίσεις σ'έναν άνθρωπο που αγαπάς. Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι όμορφο Μαρία μου να δείχνουμε την αγάπη μας στους γύρο μας?

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σας! Καθώς κοίταζα της δημιουργίες στη σελίδα σας,είδα το άρθρο σας (με της δικές σας σκέψεις).Είναι πολύ όμορφο ,σπουδαίω και με νόημα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο μπλογκοσπιτακι μου.Η αγάπη ειναι ομορφη και σπουδαία από μόνη της.

      Διαγραφή
  17. Πολύ γλυκές και αληθινές οι σκέψεις σου! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω το κάνω και το λέω και είναι πανεμορφο συναισθημα. Είμαι απο φυση πολυ εκδηλωτικος άνθρωπος και δυστυχως αυτο εχει την κακη του οψη οπως ολα γιατι δειχνω οχι μονο την αγάπη μου αλλά και την δυσαρεσκεια μου. Δεν μπορω να κρυψω τιποτα...
    Να σαι καλα να χαιρεσαι την οικογενεια σου και να τους το δειχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω τι λες γιατί και εγώ είμαι πολύ εκδηλωτική και καμιά φορά ακόμα και χωρίς να το θέλω το πρόσωπό μου δείχνει τα συναισθήματά μου.

      Διαγραφή
  19. Καθόλου μελό!
    Οι σκέψεις μας είναι αποτυπωμένες στο γραπτό σου!
    Δεν είναι που τα χρόνια περνούν.. ο αδελφός μου έφυγε σε νεαρή ηλικία και αναρωτιόμουν αν είχε καταλάβει πόσο τον λάτρευα...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το νωρίς και το ξαφνικό είναι που με κάνει να πράττω όπως πράττω Αντιγόνη μου.

      Διαγραφή
  20. Κάθε μέρα, καλή μου...Κάθε μέρα... Δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως αξίζει τόσα πολλά... Να είσαι καλά... Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το λες,δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως αξίζει τόσα πολλά.

      Διαγραφή
  21. Tο πιο όμορφο και ανεξοδο δωρο για ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν! Τόσο απλό αλλά κααι τόσο μεγάλο ένα σ αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θείο δώρο Κατερίνα μου το σ'αγαπω,είναι μια λέξη που λαχταραμε όλοι μας.

      Διαγραφή
  22. Τόσο απλά τα λόγια σου μα συνάμα τόσο σοφά...μήπως άραγε η σοφία κρύβεται στην απλότητα...Και το σ'αγαπάω, τόσο εύκολο να το πούμε αλλά πόσο σπάνια το λέμε...τόσο σπάνια που πολλές φορές να είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να αποφευγουμε Μαιρη μου να το πουμε γιατι πιστευουμε ή οτι το ξερουν ή οτι μπορει να γελασουν μαζι μας και ετσι αφηνουμε τον καιρο να περναει και να χανετε.

      Διαγραφή
  23. Γλυκιά μου Κατερίνα γεμάτη ευαισθησία η ανάρτησή σου με συγκίνησε πολύ!πολύ συμαντικό να εκφραζόμαστε σε αυτούς που αγαπάμε..δεν αρκεί μόνο να το νιώθουμε αλλά και να το δείχνουμε..σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που περνάμε..τι μένει???υγεία και αγάπη!!συγκινήθηκα επίσης με το σχόλιο της Έλενας γιατι κι εγώ έχω χάσει τον μπαμπά μου απο 6 χρονών γιαυτό είμαι τόσο πολύ ευαίσθητη!φιλάκια άπειρα κορίτσι μου!Νάσαι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κατερίνα μου η αγάπη και η ευχή να είναι γεροί και δυνατοί οι αγαπημένοι μας άνθρωποι είναι καθημερινή.

      Διαγραφή
  24. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΜΑΣ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπη Ρενα μου ειναι το πιο ανεξωδο δωρο αλλα σηναμα και το πιο ακριβο νομιζω.

      Διαγραφή