Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικο λικεράκι.

Εδώ και αρκετές ημέρες όταν βγαίνω στο μπαλκόνι μοσχομυρίζει ο τόπος από τα άνθη της νεραντζιάς μας.Το άρωμά τους λεπτό και μεθυστικό είπα να το αιχμαλωτίσω για όλο το χρόνο,πως? Μα φτιάχνοντας το αγαπημένο μου λικέρ από τα άνθη της,που όταν το πίνεις δροσερό, γουλιά, γουλιά γεμίζεις από άνοιξη όλο τον χρόνο.Αν θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς,παρακάτω σας δίνω τις οδηγίες.



Λικέρ με άνθη νεραντζιάς.

3/4   φλ. τσαγιού  πέταλα από άνθη  νεραντζιάς 


1/2  κιλό  ούζο.....


Τα βάζουμε σε ένα βάζο που κλείνει καλά και τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.


Όταν περάσει ο μήνας φτιάχνουμε το σιρόπι με 

1/2  κιλό  ζάχαρη
1 ποτ.νερού   νερό 

βράζοντάς το για πέντε λεπτά......


Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι,σουρώνουμε το ούζο από τα πέταλα , αναμιγνύουμε και βάζουμε σε μπουκάλι.
Σερβίρουμε με παγάκια  ή  δροσερό από το ψυγείο.


Τέλος να σας δείξω το όμορφο  δωράκι που κέρδισα στο giveaway που είχε κάνει η  Νατάσα,μοσχομυρίζει λεβάντα. 


Να σας ευχαριστήσω για την όμορφη παρέα που μου κάνετε και να σας ευχηθώ καλή εβδομάδα και καλή δύναμη.

39 σχόλια:

  1. αα δεν το ηξερα οτι μπορεις να φτιαξεις λικερ με ανθη...Με τις νερατζιες της Αθηνας βεβαια δεν θα το επιχειρησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεμονανθούς είδα κι έτρεξα!!!
    Με ξετρελαίνει η μυρωδιά τους κάθε τέτοια εποχή, έχω 2 μπουκάλια τσίπουρο (να το κάνω λες ή να προτιμήσω το ούζο;για ν αφήνει περισσότερη μυρωδιά το σκέφτηκα) και θα το πίνω στην υγειά σου!
    ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ!
    Φιλάκια Καληνύχτας αρωματισμένα απο λεμονανθούς (εμείς έτσι λέμε όλα τα λουλούδια του είδους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη φορά άκουσα ότι γίνεται λικέρ από άνθη νεραντζιάς!!
    Ευχαριστούμε για την ιδέα και την συνταγή!
    Πού να βρώ νεραντζιές όμως??? στην περιοχή μου δεν υπάρχουν, τουλάχιστον δεν έχω δεί πουθενά...λές ν'αρχίσω τις βόλτες ?
    Καλό ξημέρωμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λικέρ από άνθη νεραντζιάς? Τι καλά , ούτε εγώ το ήξερα , τρέχω να βρώ μοσχομυριστούς ανθούς , με απογειώνει το άρωμά τους
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα μου πρώτη φορά ακούω λικέρ με ανθούς νερατεζιάς! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.
    Πολύ μου άρεσε το δωράκι σου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωχ λάθος...νεραντζιάς ήθελα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική ιδέα, ούτε εγω την ήξερα αυτή την τεχνική! Ευχαριστούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ!!!Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούγεται καλό, δεν το ήξερα και θα το επιχειρήσω. Μπορώ να βάλω αντί για ούζο τσίπουρο, που έχουμε στην περιοχή μας άφθονο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο λικεράκι!
    Μας κίνησες την περιέργεια με την ενδιαφέρουσα συνταγή και την πολύ όμορφη παρουσίαση!Μακάρι να έβρισκα και εγώ άνθη να το δοκίμαζα!Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Φιλιά!
    ❁Anna
    Snapshotjewellery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω... υπέροχο φαίνεται να είναι!!!! και τι ωραία μυρωδιά που θα έχει!!! Πρώτη φορά άκουσα ποτό από άνθη... αλήθεια γίνεται και από λεμονιά????
    Καλή σου μέρα, πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το χω με τα λικερ για να τα φτιάξω αλλα για να τα πινω μια χαρα το χω!
    Να το χαρεις λοιπόν και εις υγειαν!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερίνα,τι μυρωδάτο λικεράκι,νέκταρ αναζωογονητικό!
    Δεν το ήξερα αυτό το λικέρ,θα δώσω τη συνταγή στη φίλη μου,που έχει νεραντζιά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω δει γλυκό του κουταλιού με άνθη αλλά ποτό δε ήξερα...θα το δοκιμάσω πάντως!!!!ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α!!! αυτό δεν το ήξερα ωραίο μου ακούγετε. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σ' ευχαριστούμε για την συνταγή!!! Πρέπει να είναι υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωωω πω μέχρι εδώ μοσχοβολάει...
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατερίνα μου αυτό το λικεράκι δεν θα μου ξεφύγει, θα το φτιάξω οπωσδήποτε.
    Ηθελα να ρωτήσω όμως, το άρωμα του ούζου δεν καλύπτει το άρωμα από τα άνθη??
    Μήπως να έβαζα ένα πιο "άοσμο" οινοπνευματώδες?? Βότκα ή τσίπουρο δηλαδή??
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το λικέρ δεν το ξέραμε,φανταζόμαστε το άρωμά του!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ δεν το ήξερα αυτό το λικέρ... θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατερίνα μου,η μοσχοβολιά του έφτασε έως εδώ!!Δέν τό ήξερα αυτό τό λικέρ!Φαντάζομαι τήν υπέροχη γεύση του καί τό άρωμά του!Νάσαι καλά!!Καλό βράδυ!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν είχα ξανακούσει λικέρ από άνθη νεραντζιάς και γι αυτό έσπευσα να αντιγράψω την συνταγή.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άλλο ένα λικές που διεκδικεί τον τίτλο του πιο πρωτότυπου (μαζί με αυτό από άνθη λεβάντας που διάβασα πρόσφατα).
    Φανταζομαι τι αρώματα θα βγάζει!
    Όταν λες ούζο εννοείς ούζο με γλυκάνισο ή κάποιο είδος τσίπουρο χωρίς δικά του αρωματικά;
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με λουλουδια εσπεριδοειδών δεν έχω κάνει ποτέ. Έχεις δοκιμάσει να το κάνεις με άλλο ποτό; Το λέω, γιατί το ούζο (που μου αρέσει πολύ) καλύπτει με το γλυκάνισο όλα τα αρώματα και φαντάζομαι ότι τα άνθη έχουν ωραίο άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα! Ενδιαφέρον το λικεράκι σου θα το δοκιμάσω! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα
    Θα περιμένω την νεραντζιά μου να γεμίσει λουλούδια για να κάνω το λικέρ. Η διαδικασία είναι εύκολη και φαντάζομαι θα είναι γεμάτο αρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα!Υπέροχο και σίγουρα πολύ αρωματικό το λικέρ σου!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα εσπεριδοειδή γενικά έχουν υπέροχο άρωμα, δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνεις λικέρ από τα άνθη!Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kατερινάκι πρωτότυποτο λικεράκι!!!κρίμα που στην Κομοτηνή δεν ευδοκιμεί η νερατζιά(συχνά εχουμε χαμηλές θερμοκρασίες) παρα μόνον σε γλάστρα και αν ....μέχρι Καβάλα υπάρχουν Δένδρα στους δρόμους!!!Καλόπιοτο και στην υγειά σας !!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπέροχο και πολύ αρωματικό το λικεράκι σου, Κατερίνα!
    Φαντάζομαι και τη μοναδική του γεύση!
    Καλό σου απόγευμα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οσο ζω, μαθαίνω!! Και αυτή τη φορά έμαθα ότι από την ταπεινή αλλά μοσχομυριστή νερατζιά μπορούμε να κάνουμε ένα υπέροχο λικεράκι!! Καλό βράδυ, Κατερίνα μου και να'χεις ένα όμορφο και χαρούμενο Σαββατοκύριακο! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κατερίνα μου αυτό πρώτη φορά το ακούω, όμως έχω κάνει λικέρ με άνθη από ακακία και έγινε φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κατερίνα εξαιρετικο το λικερακι σου εννοειτε πως αν εχει και ουζο φανταζομαι γευση!!!μπραβο!!σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εξαιρετική ιδέα και πολύ ωραίες οδηγίες!Μοσχοβόλησες τον ιστότοπο!Στην υγειά σου,Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω σε όλες μαζί μιας και οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι σχεδόν ίδιες.Το λικέρ αυτό το φτιάχνω εδώ και 30 χρόνια,το φτιάχνω πάντα με ούζο αλλά χωρίς γλυκάνισο σκέτο.Το φυσικό άρωμα του ούζου μπορώ να πω ότι δυναμώνει το άρωμα από τα πέταλα.Με τσίπουρο ή βότκα δεν το έχω φτιάξει αλλά πιστεύω να γίνετε μιας και τα δυο αυτά ποτά τα χρησιμοποιούμε γιατί δεν σκεπάζουν τα φυσικά αρώματα των υλικών που βάζουμε στα λικέρ.Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι σε όποιες το φτιάξετε να είναι καλόπιοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα. Να ρωτήσω κι εγώ;Βάζουμε μόνο τα πέταλα του άνθους και πετάμε το κέντρο που είναι κίτρινο; Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρησιμοποιούμε μόνο τα πέταλα από τα άνθη.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση και συγγνώμη που άργησα να σε ευχαριστήσω. Γεωργία

      Διαγραφή
  37. Σίγουρα πρέπει να είναι εξαιρετικό αλλά εγώ λέω να το κάνω με ρακί που είναι ουδέτερο πράγμα.....γιατί όποτε έκανα λικεράκια με βάση το ούζο, σκέπαζε όλες τις άλλες μυρωδιές. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή