Γεια σας! Σήμερα θέλω να σας κεράσω ένα όμορφο γλυκό, γιατί το μπλογκάκι μου είχε τη χαρά και την τιμή να λάβει από τρεις φίλες μπλόγκερς όμορφα βραβεία. Αυτό με έχει κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη και ανταποδίδω με το παρακάτω κέρασμα: αμυγδαλωτά! Όμορφα και κατάλευκα, σαν το χιόνι. Σας δίνω τη συνταγή, για όποιον θέλει να τα φτιάξει.
Υλικά
1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 (περίπου) φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 (περίπου) φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Αλέθουμε την αμυγδαλόψυχα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σαν χονδρό σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μικρά αχλαδάκια, σε μεγεθος μεγαλου καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 15 λεπτά). Τα βγαζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη. Για να μείνουν μαλακά, τα βάζουμε σε τάπερ ή σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη, μπορούμε όμως αν θέλουμε να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε ζελατίνα ζαχαροπλαστείου.
Ευχαριστώ την Μαρία Ζ και την majia για το trendy βραβείο που μου χάρισαν.
Με τη σειρά μου χαρίζω τα συγκεκριμένα βραβεία στους επισκέπτες αυτής της ανάρτησης, που θα έρθουν να κεραστούν!
καλησπέρα!! δε πέρασα για τα βραβεία αλλά για το αμυγδαλωτό! μερικοί ασθενείς μας φέρνουν από τα νησιά και τα κρύβω μη τα φάει κανένας άλλος χε χε χε. μ αρέσουνε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχά!!!! Βουτάω 2-3 αμυγδαλωτά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το βραβείο!!
Φιλιά
Καλό βράδυ
Ωραία, χιονισμένα αμυγδαλωτά!!! Και με άλλα πολλά τα βραβεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς, πρόλαβα. Όσα πήραν, πήραν οι προηγούμενοι. Τα υπόλοιπα κατάσχωνται! Ούτε να διανοηθείτε πως θα τα αφήσω για άλλον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιο γλυκάκι παραδοσιακό, νησιώτικο, εκλεκτό και θα το άφηνα; Νομίζετε!
Άντε και εις άλλα, με υγεία.
Κατερίνα μου είναι πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγράφω την συνταγή, μιας και μιαν αδυναμία στα αμυγδαλωτά την έχω!
Συγχαρητήρια για όλα τα βραβεία σου!
Hθελα να σε ρωτήσω επίσης, ανθόνερο βλέπω ότι χρησιμοποιείς 2 φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ποσότητα που δίνεις στα υλικά είναι η συνολική???
Εμεινε κανένα για μένα,καλά δεν πειράζει αν δεν έμεινε θα φτιάξω τη συνταγή που μας έδωσες,ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα,το γλυκάκι σου με μεγάλη χαρά θα το πάρω,αφού έχει τα αγαπημένα μου αμυγδαλάκια!Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για τα βραβεία!
Φιλιά!
απο τα γλυκα που αγαπω και ξεχναω οτι δεν πρεπει να τρωω
ΑπάντησηΔιαγραφήνα εισαι καλα και σε αλλα βραβεια με το καλο
@maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρια, βλεπω σου αρεσουν κι εσενα τα αμυγδαλωτα.
@Asteri
Καλε τι να σου κανουν δυο τρια, ουτε στο λαρυγγι δε φτανουν να πανε.
@Marina
Αχ Μαρινα, οχι απλα ωραια, ωραιοτατα τα ατιμα.
@alla logia
Προλαβες, προλαβες... κι εμεις στο σπιτι τα εξαφανιζουμε στο πιτς φυτιλι
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα ειναι απο τα πιο ωραια γλυκα που φτιαχνω και το λενε οσοι τα εχουν δοκιμασει.Το ανθονερο το βαζω λιγο λιγο μεχρι να δεσουν τα υλικα και να πλαθονται, οταν τα βγαλω απο τον φουρνο απλα τα ψεκαζω και τα τυλιγω στην αχνη.Επειδη οταν τα πλαθεις μπορει να κολλανε λιγο στα χερια, βρεχε τα με ανθονερο.Εγω παιρνω ανθονερο Χιου, μοσχομυριζει.
@rena
Μην στεναχωριεσαι Ρενα, αν δεν φτασουν φτιαχνω κι αλλα.
@eleni
Για να ειμαι ειλικρινης Ελενη κι εμενα τα αμυγδαλα μου αρεσουν περισσοτερο απο τα καρυδια.
@Ειρηνη Σ
Δεν πειραζει ενα αμυγδαλωτο, εξαλλου εινα μικρα και δεν εχουν ουτε λιπαρα ουτε αυγα.
MMM.....EINAI ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ...ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ...ΠΑΝΤΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΧΑΡΕς....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!ότι πρέπει για να γλυκαθώ πρωί-πρωί...αντιγράφω σίγουρα την συνταγή!!!όσο για τα βραβεία ένα είναι σίγουρο ότι αξίζεις και πολλά παραπάνω!!!φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαξίζεις πολλά βραβεία, το γλυκάκια συμφωνώ, είναι από τα αγαπημένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο για τα βραβεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά μπράβο...και για την συνταγή....ευχαριστούμε!!!
Μμμμ!Πεντανόστιμα!!!!!!Ενα ταψί παρακαλώ μπορώ να έχω??? Είμαι και μεγάλη γλυκαντζού!Τα συγκεκριμένα μου αρέσουν πάρα πολύ!Και νομίζω ότι διατηρούνται και για μεγάλο διάστημα???Μούδωσες ιδέα για το γάμο της κόρης μου!!!Στου γιού μου είχα αγοράσει ροδίνια !Είναι κάτι αντίστοιχο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τα βραβεία!!!!!
Αν και λιγο καθυστερημενα περασα να ευχηθω Καλη Χρονια !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα συγχαρητήρια για τα βραβεία !
Σου αξιζουν πραγματικα !Εχεις το πιο "ζεστο" μπλογκοσπιτο !!!
Πέρασα & κεράστηκα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και τα γιορτινά γλυκά
και κοψίδια με φόρτωσαν μερικά κιλά !!!
Βέβαια κι εμεις σήμερα φτιάξαμε δυο
χύτρες του κουταλιού (περγαμόντο
και κιτρολέμονο) ...
Την καλησπέρα μου ...
Υπέροχα τα γλυκάαααααααα!!!! Να σου πω οτι η ανάρτηση έγινε και με τις σχετικές αναφορές δες εδώ http://greecycle.forumgreek.com/t127-topic#415
ΑπάντησηΔιαγραφήA!ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ!!!ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ!!ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!
@foufoula89
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω τα αμυγδαλοτα ειναι αγαπημενα.
@Maria
Φτιαχτα Μαρια γινονται ευκολα και τρωγονται ακομα ευκολοτερα.
@γαστεροπλήξ
Σ'ευχαριστω για τις ευχες σου.
@...irida...
Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
@χρυσάνθη
Εμεις Χρυσανθη τα ειχαμε φτιαξει για βαπτιση και κανανε θραυση.
@Anastasia's dolls
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.Με κανεις να κοκκινιζω.
@Side21
Αγαπημενα γλυκα φτιαξατε, καλοφαγωτα να ειναι.
@Maria Z
Την ειδα την αναρτηση, σ'ευχαριστω πολυ.
@lourdi lourdaki
Να εισαι καλα κοριτσι μου, οσο για τα σχολια καμια φορα χανονται τα ατιμα.