Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Βραβεία και αμυγδαλωτά


Γεια σας! Σήμερα θέλω να σας κεράσω ένα όμορφο γλυκό, γιατί το μπλογκάκι μου είχε τη χαρά και την τιμή να λάβει από τρεις φίλες μπλόγκερς όμορφα βραβεία. Αυτό με έχει κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη και ανταποδίδω με το παρακάτω κέρασμα: αμυγδαλωτά! Όμορφα και κατάλευκα, σαν το χιόνι. Σας δίνω τη συνταγή, για όποιον θέλει να τα φτιάξει.


Υλικά

1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 (περίπου) φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Αλέθουμε την αμυγδαλόψυχα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σαν χονδρό σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μικρά αχλαδάκια, σε μεγεθος μεγαλου καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 15 λεπτά). Τα βγαζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη. Για να μείνουν μαλακά, τα βάζουμε σε τάπερ ή σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη, μπορούμε όμως αν θέλουμε να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε ζελατίνα ζαχαροπλαστείου.



Ευχαριστώ την Μαρία Ζ και την majia για το trendy βραβείο που μου χάρισαν.

Να ευχαριστήσω επίσης και την Κλωθώ, για τα παρακάτω βραβεία που μου χάρισε.


Με τη σειρά μου χαρίζω τα συγκεκριμένα βραβεία στους επισκέπτες αυτής της ανάρτησης, που θα έρθουν να κεραστούν!

22 σχόλια:

  1. καλησπέρα!! δε πέρασα για τα βραβεία αλλά για το αμυγδαλωτό! μερικοί ασθενείς μας φέρνουν από τα νησιά και τα κρύβω μη τα φάει κανένας άλλος χε χε χε. μ αρέσουνε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχά!!!! Βουτάω 2-3 αμυγδαλωτά!!!!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο!!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, χιονισμένα αμυγδαλωτά!!! Και με άλλα πολλά τα βραβεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς, πρόλαβα. Όσα πήραν, πήραν οι προηγούμενοι. Τα υπόλοιπα κατάσχωνται! Ούτε να διανοηθείτε πως θα τα αφήσω για άλλον.

    Τέτοιο γλυκάκι παραδοσιακό, νησιώτικο, εκλεκτό και θα το άφηνα; Νομίζετε!

    Άντε και εις άλλα, με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα μου είναι πανέμορφα!
    Αντιγράφω την συνταγή, μιας και μιαν αδυναμία στα αμυγδαλωτά την έχω!
    Συγχαρητήρια για όλα τα βραβεία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hθελα να σε ρωτήσω επίσης, ανθόνερο βλέπω ότι χρησιμοποιείς 2 φορές.
    Η ποσότητα που δίνεις στα υλικά είναι η συνολική???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμεινε κανένα για μένα,καλά δεν πειράζει αν δεν έμεινε θα φτιάξω τη συνταγή που μας έδωσες,ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατερίνα,το γλυκάκι σου με μεγάλη χαρά θα το πάρω,αφού έχει τα αγαπημένα μου αμυγδαλάκια!Γεια στα χέρια σου!
    Μπράβο για τα βραβεία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απο τα γλυκα που αγαπω και ξεχναω οτι δεν πρεπει να τρωω
    να εισαι καλα και σε αλλα βραβεια με το καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @maria
    Γεια σου Μαρια, βλεπω σου αρεσουν κι εσενα τα αμυγδαλωτα.


    @Asteri
    Καλε τι να σου κανουν δυο τρια, ουτε στο λαρυγγι δε φτανουν να πανε.


    @Marina
    Αχ Μαρινα, οχι απλα ωραια, ωραιοτατα τα ατιμα.


    @alla logia
    Προλαβες, προλαβες... κι εμεις στο σπιτι τα εξαφανιζουμε στο πιτς φυτιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΕΛΕΝΑ
    Ελενα ειναι απο τα πιο ωραια γλυκα που φτιαχνω και το λενε οσοι τα εχουν δοκιμασει.Το ανθονερο το βαζω λιγο λιγο μεχρι να δεσουν τα υλικα και να πλαθονται, οταν τα βγαλω απο τον φουρνο απλα τα ψεκαζω και τα τυλιγω στην αχνη.Επειδη οταν τα πλαθεις μπορει να κολλανε λιγο στα χερια, βρεχε τα με ανθονερο.Εγω παιρνω ανθονερο Χιου, μοσχομυριζει.


    @rena
    Μην στεναχωριεσαι Ρενα, αν δεν φτασουν φτιαχνω κι αλλα.


    @eleni
    Για να ειμαι ειλικρινης Ελενη κι εμενα τα αμυγδαλα μου αρεσουν περισσοτερο απο τα καρυδια.


    @Ειρηνη Σ
    Δεν πειραζει ενα αμυγδαλωτο, εξαλλου εινα μικρα και δεν εχουν ουτε λιπαρα ουτε αυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MMM.....EINAI ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ...ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ...ΠΑΝΤΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΧΑΡΕς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα!!!ότι πρέπει για να γλυκαθώ πρωί-πρωί...αντιγράφω σίγουρα την συνταγή!!!όσο για τα βραβεία ένα είναι σίγουρο ότι αξίζεις και πολλά παραπάνω!!!φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αξίζεις πολλά βραβεία, το γλυκάκια συμφωνώ, είναι από τα αγαπημένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπράβο για τα βραβεία!!!
    αλλά μπράβο...και για την συνταγή....ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μμμμ!Πεντανόστιμα!!!!!!Ενα ταψί παρακαλώ μπορώ να έχω??? Είμαι και μεγάλη γλυκαντζού!Τα συγκεκριμένα μου αρέσουν πάρα πολύ!Και νομίζω ότι διατηρούνται και για μεγάλο διάστημα???Μούδωσες ιδέα για το γάμο της κόρης μου!!!Στου γιού μου είχα αγοράσει ροδίνια !Είναι κάτι αντίστοιχο???
    Συγχαρητήρια για τα βραβεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και λιγο καθυστερημενα περασα να ευχηθω Καλη Χρονια !
    Πολλα συγχαρητήρια για τα βραβεία !
    Σου αξιζουν πραγματικα !Εχεις το πιο "ζεστο" μπλογκοσπιτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πέρασα & κεράστηκα !!!
    Αν και τα γιορτινά γλυκά
    και κοψίδια με φόρτωσαν μερικά κιλά !!!
    Βέβαια κι εμεις σήμερα φτιάξαμε δυο
    χύτρες του κουταλιού (περγαμόντο
    και κιτρολέμονο) ...
    Την καλησπέρα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα τα γλυκάαααααααα!!!! Να σου πω οτι η ανάρτηση έγινε και με τις σχετικές αναφορές δες εδώ http://greecycle.forumgreek.com/t127-topic#415

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. A!ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ!!!ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ!!ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @foufoula89
    Σ'ευχαριστω τα αμυγδαλοτα ειναι αγαπημενα.


    @Maria
    Φτιαχτα Μαρια γινονται ευκολα και τρωγονται ακομα ευκολοτερα.


    @γαστεροπλήξ
    Σ'ευχαριστω για τις ευχες σου.


    @...irida...
    Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.



    @χρυσάνθη
    Εμεις Χρυσανθη τα ειχαμε φτιαξει για βαπτιση και κανανε θραυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Anastasia's dolls
    Σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.Με κανεις να κοκκινιζω.


    @Side21
    Αγαπημενα γλυκα φτιαξατε, καλοφαγωτα να ειναι.


    @Maria Z
    Την ειδα την αναρτηση, σ'ευχαριστω πολυ.


    @lourdi lourdaki
    Να εισαι καλα κοριτσι μου, οσο για τα σχολια καμια φορα χανονται τα ατιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή