Γειά σας! Να'μαι κι εγώ πάλι πίσω, μετά το ολιγοήμερο διάλειμμα που κάναμε στην εξοχή. Ήταν πολύ όμορφα και πάνω απ'όλα ήσυχα. Είναι πραγματική απόλαυση να ξυπνάς από το κελάηδισμα των πουλιών, κάτι που το είχαμε φοβερή ανάγκη μιας κι εδώ και ενάμιση μήνα στο διπλανό οικόπεδο γίνονται χωματουργικές εργασίες και το πρωινό μας ξύπνημα γίνεται από τον ήχο του σφυριού. Αφού γυρίσαμε λοιπόν ανανεωμένοι -και λόγω του ότι αρχίζει το μουντιάλ με τη συμμετοχή της εθνικής μας, και από τα σχόλια που ακούω από τους άντρες του σπιτιού ήδη πήραμε την πρώτη πίκρα- έφτιαξα ένα σούπερ γλυκάκι για να τους κεράσω και να γλυκάνω λίγο την πίκρα τους. Παρακάτω σας δίνω τη συνταγή για όποιον θέλει να το φτιάξει. Είναι ένα πολύ όμορφο γλυκό, που σίγουρα θα μας γλυκάνει όλους! Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.
Ραβανί σούπερ!
Υλικά:
1 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθή
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 γιαούρτι
2 αβγά + 4 ασπράδια
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
σιρόπι:
3 1/2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 ξύλα κανέλλας
χυμό 1/2 λεμονιού
Υλικά:
1 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθή
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 γιαούρτι
2 αβγά + 4 ασπράδια
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
σιρόπι:
3 1/2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 ξύλα κανέλλας
χυμό 1/2 λεμονιού
Χτυπάμε μαζί στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αβγά και τα ασπράδια και το λάδι μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, το baking, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών. Τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, περίπου για σαρανταπέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμαζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά. Σβήνουμε το ματι και το αφήνουμε πάνω να περιμένει. Όταν ψηθεί το γλυκό και το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε πέντε λεπτά, κατόπιν το χαράζουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό με την κουτάλα λίγο-λίγο και όχι όλο μαζί. Όταν κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να το γαρνίρουμε με σαντιγί ή με ινδοκαρυδο, να το σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτο. Καλό είναι να το σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μη στεγνώσει και να το βάλουμε στο ψυγείο. Δροσερό τρώγεται ακόμα καλύτερα.
Αυτά με το γλυκό. Στην πρώτη από τις επόμενες δύο φωτογραφίες θέλω να σας δείξω τους καινούργιους ένοικους του σπιτιού στο χωριό και στη δεύτερη να σας συστήσω την Αθηνά: είναι η γάτα της γειτόνισσας που -παράπονο δεν έχουμε- μόλις μας πάρει χαμπάρι έρχεται και θρονιάζεται κανονικότατα στη βεράντα. Οπότε κι εμείς δεν μπορούμε να μην τη φιλέψουμε το κατιτις της.
Αυτά με το γλυκό. Στην πρώτη από τις επόμενες δύο φωτογραφίες θέλω να σας δείξω τους καινούργιους ένοικους του σπιτιού στο χωριό και στη δεύτερη να σας συστήσω την Αθηνά: είναι η γάτα της γειτόνισσας που -παράπονο δεν έχουμε- μόλις μας πάρει χαμπάρι έρχεται και θρονιάζεται κανονικότατα στη βεράντα. Οπότε κι εμείς δεν μπορούμε να μην τη φιλέψουμε το κατιτις της.
Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο. Να είστε όλοι καλά και να έχετε μια όμορφη και δροσερή - δροσερή εβδομάδα, μιας και απ' ό,τι λένε ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα.
Kατερίνα,πραγματικά super το ραβανί σου!Ναι,θα μας γλυκάνει από την ήττα-βλέπεις κι εγώ παρακολουθώ μουντιάλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνανεωθήκατε,είδες πόσο σε αναζωογονεί η εξοχή!
Φιλιά!
Καλώς ήλθατε!! Ωραία ιδέα το ραβανί, θα τους το φτιάξω αύριο και θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες σου....
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο γλυκάκι, καλό Σ.Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ το ραβανί σου, όπως το λες! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMιαμ μιαμ υπεροχο φαίνεται το γλυκάκι σου και το ραβανί είναι το αγαπημένο μου γλυκό!!! Καλως ήρθες κίολας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Κατερίνα νοστιμότατο το γλυκάκι σας!! Καλήμέρα και καλή εβδομάδα με πολλές δημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίους ένοικους απέκτησες,ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και γλυκιά εβδομάδα να έχεις Κατερίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάξε κι άλλα γλυκάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατί όπως την είδα την Εθνική θα μας χρειαστούν !!!
Την καλημέρα μου ...
@eleni
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναζωογονηθήκαμε για λιγο Ελένη, αλλά από τη Δευτέρα και μετα με έχει πιάσει η ζέστη και είμαι πολύ χάλια.
@Ανεράιδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω αν φτιάξεις το ραβανι να σου πετύχει και να το ευχαριστηθείτε.
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλό ραβανί όλοι το θέλουν!
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό και άσχημο γίνεται? :)
@princess
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ. Κι εσύ φαν του ραβανί είσαι βλέπω!
@nitsa2009
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία να έχεις όταν το φτιάξεις!
@Πλεκτο Εγκωμιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ κορίτσι μου, να'σαι καλά!
@rena
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί είναι από τους πιο ευχάριστους συγκατοικους, γιατί μόνο χαρά φέρνουν και ποτέ στενοχώρια!
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κική μου, να είσαι καλά! Αλλά δεν την παλευω με τη ζεστη αυτή τη βδομάδα!
@Side21
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω ακόμα αν θα χρειαστούμε κι άλλα γλυκάκια την εθνική μας,αύριο θα ξέρουμε και πιστεύω να μην πάρουμε άλλη πίκρα!