Καλησπέρα σας. Τετάρτη σήμερα, η εβδομάδα έφτασε στη μέση της και οσονούπω φτάνει και το Σαββατοκύριακο. Έτσι λοιπόν είπα να σας δείξω τα μπισκοτάκια με φουντούκι που φτιάχνω. Είναι πολύ νόστιμα και εμφανίσιμα, ό,τι πρέπει για το χουχούλιασμα και την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου, να τα απολαύσει όλη η οιοκογένεια με ό,τι ρόφημα επιθυμεί ο καθένας. Πάμε λοιπόν να γράψουμε τη συνταγή και καλή επιτυχία σε όποιον θελήσει να τα φτιάξει.
"Μπισκοτάκια φουντουκιού"
Υλικά
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό και 1 ασπράδι
1 φλ. τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο για επάλειψη
για γαρνίρισμα:
1/4 κουβερτούρα
λίγο ινδοκάρυδο
λίγη τρούφα
λίγα φουντούκια ψιλοκομμένα
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό και 1 ασπράδι
1 φλ. τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο για επάλειψη
για γαρνίρισμα:
1/4 κουβερτούρα
λίγο ινδοκάρυδο
λίγη τρούφα
λίγα φουντούκια ψιλοκομμένα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και ρίχνουμε το αβγό, το ασπράδι και τη βανίλια. Χτυπάμε να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, μαζί με το baking powder και το αλάτι. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμς μια όμορφη ζύμη. Αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα και πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε σχήμα πεταλου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, σ'ένα μικρό σκεύος. Παίρνουμε ένα-ένα τα πεταλάκια και βουτάμε τις άκρες τους μέσα στην κουβερτούρα. Αν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι ή στη συνέχεια τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο, στην τρούφα ή στο ψιλοκομμένο φουντούκι. Τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει η κουβερτούρα. Τα διατηρούμε σε τάπερ που κλείνει καλά.
νόστιμα φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη συνταγη την αποθήκευσα κιολας οσο για τα κασκολ!!!!πως δεν τα ειδα εγω προχθες; μου ξέφυγε η αναρτηση σου καλε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζω πως ο blogger μου κανει νουμερα τωρα τελευταία δεν μου δινει την ενημερωση οταν μπαινει αλλά μετα απο μερες.
Ειναι πολυ ομορφα ιδιαίτερα το ασπρο οτι πρεπει για χουχουλιασμα.
Πολύ νόστιμα και ωραίο σχεδιάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήαρπάζω 2-3-4-5.....!! άντε αφήνω και για τους άλλους για να έχω για το πρωινό καφεδάκι, λαχταριστά μη με βάζεις σε πειρασμούς, δεν έχω περιθώρια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου, ότι πρέπει για το καφεδάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ αρέσει πολύ και η τσαχπινιά με την σοκολάτα που έχεις στα πεταλάκια σου!!
Αλήθεια, η δόση αυτή πόσα κουλουράκια φτιαχνει;
Φιλάκια και καλή Τσικνοπέμπτη :)))
Ευτυχώς έχεις αρκετά γιατί θα πάρω 2-3 για τον πρωϊνό μου καφέ !! φαίνονται υπέροχα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά και καλή τσικνοπέμπτη!!
Κατερίνα,πολύ νόστιμα και πρωτότυπο σχήμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η ώρα που πίνω το πρώτο μου καφεδάκι-να πάρω δυο;
Καλή Τσικνοπέμπτη!
Εκτός από νόστιμα, είναι και πολύ εμφανίσιμα τα μπισκοτάκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται αντέγραψα την συνταγή!
Χρόνια πολλά, καλά τσικνίσματα σήμερα!
Ήρθα να πάρω για τον καφέ μου. Μπορώ; Καλή Τσικνοπέμπτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φουντούκι είναι το αγαπημένο μου από τους ξηρούς καρπούς...δυστυχώς όμως δεν τρώμε στο σπίτι λόγω αλλεργίας του παιδιού....με την πρώτη ευκαιρία θα φτιάξω όμως τη σοκολατίνα σου και το τυλιχτό ρύζι (μιαμ μιαμ). Οι συνταγές σου είναι όλες διαλεχτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά τα μπισκοτάκια σας Κα Κατερίνα.... οτι πρέπει για τον καφέ!! Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHummmm, delicious!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήLúcia
www.fazemosdeconta.com
Το φουντουκάκι πρέπει να τα απογειώνει!!! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@rena
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι μονο φαίνονται, είναι και νόστιμα!
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκοτάκια είναι πολύ ωραία και για τα παιδιά. Οσο για τον μπλογκερ, μου κανει και μενα που και που κατι νουμεράκια!
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ωραία γεύση πρέπει να συνδυάζεται και με ωραία εμφάνιση!
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε 2-3 δεν έχεις πρόβλημα... από το ταψί και πανω αρχίζουν τα προβλήματα :p
@EYH
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα έχω μετρήσει, αλλά η δόση βγάζει λίγα, δεν γίνονται πολλά!
@Maria B.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε όσα θες Μαρία, φτάνουν για όλους!
@eleni
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε Ελένη μου, είναι πολύ νόστιμα, σίγουρα θα σου αρέσουν!
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έκανες και αντέγραψες τη συνταγή. Πιστεύω αν τα φτιάξεις να μείνεις ευχαριστημένη.
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ και δεν παίρνεις, και για τον καφέ και για το τσάι!
@Ανεράιδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να αντικαταστήσεις το φουντούκι, αφού πειράζει το παιδί, με αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και πολύ ελαφρά καβουρδισμένο, αν δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Είδα ότι έφτιαξες τη σοκολατίνα, αν νομίζεις ότι είναι πολύ γλυκιά μπορείς να αφαιρέσεις λίγη ζάχαρη από το σιρόπι.
πολύ λαχταριστά φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Πλεκτο Εγκωμιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον καφέ και όχι μόνο κορίτσι μου τα μπισκοτάκια!
@Lúcia Russo
ΑπάντησηΔιαγραφήOh yes, they are very nice :)
Have a nice week!
@elen
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους δίνει μια πολύ λεπτή γεύση και η σοκολάτα τους ταιριάζει πάρα πολύ.
@creationsbyeve
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι Εύα μου, είναι!