Γειά σας. Σήμερα ετοιμάζω βαλίτσες για ολιγοήμερο ταξίδι στο χωριό. Πριν φύγω, όμως, έκανα μια επίσκεψη σ'έναν πολύ κακό άνθρωπο, τον οποίο γνωρίζω πάνω από 25 χρόνια κι ακόμα δεν μπορώ να τον συνηθίσω. Σας βάζω και φωτογραφία του και πείτε μου: έχω δίκιο ή δεν έχω? Εσείς θα πηγαίνατε με κέφι?
Γι'αυτό κι εγώ, για να ξορκίσω το κακό και να γλυκάνω τα δοντάκια μας, έφτιαξα μια σούπερ σοκολατίνα της οποίας τη συνταγή σας δίνω παρακάτω!
Βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, μια βανίλια και το νερό. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Από το συγκεκριμένο μίγμα κρατάμε ένα νεροπότηρο. Όταν χλιαρύνει το υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και την άλλη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ανακατελυουμε απαλά μέσα τη μαρέγκα και το αλεύρι, που μέσα του έχουμε ρίξει και το baking powder. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε μαζί όλα τα υλικά για 5 περίπου λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι πάνω στο μάτι. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Μόλις τραβήξει το σιρόπι, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μίγμα που είχαμε κρατήσει στο ποτήρι και το ζεσταίνουμε μέχρι να χλιαρύνει ελαφρώς. Κατόπιν το ρίχνουμε και αυτό επάνω από το γλυκό. Γαρνίουμε με σαντυγί, με αμύγδαλα, τρούφα, κερασάκια ή μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο. Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι νούμερο 30. Μπορεί η διαδικασία να φαίνεται λίγο περίπλοκη, στην πράξη δεν είναι και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο.
Αυτά τα λίγα είχα να σας πω σήμερα. Θα τα πούμε σε λίγες ημέρες που θα γυρίσω από το χωριό, να σας πω και τις εντυπώσεις μου. Καλό Π/Σ/Κ να έχετε!
Γι'αυτό κι εγώ, για να ξορκίσω το κακό και να γλυκάνω τα δοντάκια μας, έφτιαξα μια σούπερ σοκολατίνα της οποίας τη συνταγή σας δίνω παρακάτω!
Υλικά:
5 αβγά (τα ασπρά δια χτυπημένα μαρέγκα)
1 βιτάμ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
5 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες
12 κουταλιές σούπας νερό
1 φακελάκι baking powder
για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
5 αβγά (τα ασπρά δια χτυπημένα μαρέγκα)
1 βιτάμ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
5 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες
12 κουταλιές σούπας νερό
1 φακελάκι baking powder
για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, μια βανίλια και το νερό. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Από το συγκεκριμένο μίγμα κρατάμε ένα νεροπότηρο. Όταν χλιαρύνει το υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και την άλλη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ανακατελυουμε απαλά μέσα τη μαρέγκα και το αλεύρι, που μέσα του έχουμε ρίξει και το baking powder. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε μαζί όλα τα υλικά για 5 περίπου λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι πάνω στο μάτι. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Μόλις τραβήξει το σιρόπι, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μίγμα που είχαμε κρατήσει στο ποτήρι και το ζεσταίνουμε μέχρι να χλιαρύνει ελαφρώς. Κατόπιν το ρίχνουμε και αυτό επάνω από το γλυκό. Γαρνίουμε με σαντυγί, με αμύγδαλα, τρούφα, κερασάκια ή μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο. Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι νούμερο 30. Μπορεί η διαδικασία να φαίνεται λίγο περίπλοκη, στην πράξη δεν είναι και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο.
Αυτά τα λίγα είχα να σας πω σήμερα. Θα τα πούμε σε λίγες ημέρες που θα γυρίσω από το χωριό, να σας πω και τις εντυπώσεις μου. Καλό Π/Σ/Κ να έχετε!
Apapapa!!! Ελπίζω να μη σε πόνεσε αυτός ο πολύ κακός άνθρωπος!!! Να περάσεις όμορφα :) και θα περιμένουμε φωτο σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήσοκολατοξόρκι λοιπόν, άσε μη μιλάς για δοντάκια, αρχίζω να τα αποχαιρετώ ένα-ένα, λες να βγάλω καινούργια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι μου κανεις τωρα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήδιπλο το κακο, 1ον μου θυμησες οτι δεν εχω παει σ'αυτον τον κυριο και
2ον σκοτωνω για ενα κομματι γλυκο γεματο σοκολατα τωρα!!!
Αντε καλα να περασεις και να το διασκεδασεις και για μας!!!!
Να περάσεις καλά Δημιουργία μου και εμείς θα σκεφτόμαστε διαρκώς το σοκολατοκέικ σου! Μέχρι να το φτιάξουμε θα μας έχει γίνει έμμονη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκοολάτα δεν έχει!!! Μόνον κακάο!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα περασεις ομορφα στο χωριο. και προσεχε μην φας πολυ γλυκο, γιατι παλι θα ναγκαστεις να πας σαυτον τον κακο ανθρωπο. καλο σου ξημερωμα και καλο ταξιδι να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήEτσι για να τον προκαλέσεις θα'πρεπε να του πας μια κοματάρα απ'αυτον το απολαυστικο γλυκό!να δούμε θα αντεχε στον πειρασμό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να πάρεις την γλυκειά σου εκδίκηση. Καλό Σ.Κ.
τι να κάνουμε που πρέπει να συναναστρεφόμαστε και με κακούς?
ΑπάντησηΔιαγραφήοπως εσύ για παράδειγμα
Καλέ τι είναι αυτό που βλέπω
καλά να περάσεις
Φιλιά
Αν σε ενοχλεί το δοντάκι μην ανησυχείς... Θα το τακτοποιήσω εγώ το μερίδιό σου από το ταψί, χιχιχι! :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά με γλυκό νομίζεις ότι θα τον καλοπιάσεις ή ότι θα γλυτώσεις; χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓέλασα πολύ και με την Γαστεροπλήξ που θα βγάλει καινούργια :Ρ
Καλά να περάσεις στο χωριό σου, περιμένουμε εντυπώσεις να μας πεις.
Φιλιά :)))
Κατερινάκι, αν συνεχίσεις να μας κερνάς παρόμοια γλυκάκια, όλοι λίγο πολύ θα κάνουμε μια βολτούλα από την καρέκλα αυτού του "κακού γείτονα".Μην ξεχνάς ότι από αύριο ξεκινάνε πολλές γιορτές, οπότε όπως λέει και ο καραγκιόζης "όρε γλέντιααα".Όσο για την γαστεροπλήξ πές της να μην ανησυχεί για τα δόντια της.Σ'αυτή την ηλικία φυτρώνουν τα αρνόδοντα.ΧαΧαΧα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου τι ταύτιση γευστικών απόψεων κι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιο γλυκακι κερνάει σήμερα και η Vaia στο blog μας, μόνο που αυτή δεν βράζει το σιρόπι.
Εγώ πάλι το κάνω χρόνια όπως εσύ, αλλά με 2 ποτήρια σιρόπι.
Με το ένα περιχύνω τό κέικ πρίν το ξεφορμάρω και με το δεύτερο αφού το βγάλω από την φόρμα.
Καλά να περάσεις!
Φιλιά!
Θα τρελαθώ με τα σοκολατογλυκά! Μετά από αυτό θα πρέπει να πάω και εγώ σε αυτόν τον κακό άνθρωπο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ και καλά να περάσεις!
Σοκολατοσλούρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχομαι καλό ταξίδι και να περάσετε πολύ όμορφα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για το γλυκάκι ..μμμμμμ εχω καποιον στο σπιτι που τρελαινεται για σοκολάτα!!!
να περασετε ομορφα , καλο ταξιδι και καλη επιστροφη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κι εγώ κάτι τέτοιους γνωστούς που είναι τόσο κακοί άνθρωποι και σε καταλάβαίνω απολυτως....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ...
Καλό ταξίδι και καλά να περάσατε κα Κατερίνα. Οσο για τον κακό αυτο άνθρωπο δεν τον σχολιάζω καθόλου. Εύχομαι μόνο να μη πονέσατε καθόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα,τι όμορφο γλυκάκι,σαν τούρτα μοιάζει!Στην κατσαρόλα η προετοιμασία του-δεν έχω ξαναδεί τέτοια συνταγή,ενδιαφέρουσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Το εφτιαξα το γλυκο και πραγματικα ειναι πολυ νοστιμο ! Το μιγμα ομως με το κακαο που εβαλα απο πανω και ενω το ειχα ζεστανει καλα, δεν ηταν συμπαγες ,ξεχωριζε δηλ.το βουτυρο απο το κακαο και δεν απλωθηκε καλα ! Εκανα ισως κατι λαθος ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα !
καλημερα....
ΑπάντησηΔιαγραφήτο εφτιαξα το γλυκό κι εγινε υπέροχο.
να εισαι καλά και να περνάς καλα
@Roadartist
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς δεν με πόνεσε... αλλά με νευρίασε!
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ήδη έχω χάσει αρκετά και χρειάστηκε να κάνω και χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά όσο μπορούμε κρατάμε!
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχρείαστος να είναι! Αμα δεν τον χρειάζεσαι, γιατί να τον επισκεφτείς? Οσο για το γλυκό, είναι πειρασμός...
@Αγγελικη Ν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πέρασα όμορφα στο χωριό.
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η σοκολάτα από κακάο γίνεται.
@Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα πια, όσο γλυκό και να φάω δεν με πονάνε τα δόντια μου, έχω πάθει ανοσία :)
@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρε ευχαρίστως θα την έτρωγε αν του την πήγαινα, αλλά έχει κι εκείνος αρκετά προβλήματα με τα δόντια του. Τελικά ούτε το να είσαι οδοντίατρος δεν σε σώζει!!!
@BIKY
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να πώ, η καλή συνεργασία μαζί του σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες. Κι εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο συνεργάσιμη γίνεται.
@τα παπούτσια της Dorothy
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη, ποιος σου είπε ότι δεν μπορώ να φάω γλυκό? Ακου να θες να φας και την μερίδα μου... :p
@EYH
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ό,τι να'ναι κοιτάμε να τον καλοπιάσουμε... Οσο για τη Γαστεροπληξ, δεν ξέρω αν θα βγαλει καινούργια, ισως στο μέλλον να βγάζουμε και καινούργια δόντια.
@erifili
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γλυκάκια δεν βλάπτουν αν προσέχουμε, όσο για τις γιορτές που έρχονται...αστα να πάνε!
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ'ό,τι βλέπω Ελενα το φτιάχνουμε και οι δυο μας...τούρμπο! Αλλά ή να το κάνεις ή να μην το κάνεις!
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, αν πλύνεις τα δοντάκια σου μετά το γλυκό δεν έχεις φόβο να τον επισκεφτείς τον κακό άνθρωπο!
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολάτα πειρασμός! αχ, αχ,αχ!
@Demi
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κορίτσι μου για τις ευχές σου. Ολοι έχουμε κάποιον που τρελαίνεται για τη σοκολάτα!
@ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω κορίτσι μου, περάσαμε πολύ όμορφα!
@Mariela
ΑπάντησηΔιαγραφήΚακοί ξεκακοί, έλα που τους χρειαζόμαστε και δεν μπορούμε χωρίς αυτούς!
@Πλεκτο Εγκωμιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τις ευχές σου. Οχι, δεν με πονεσε αυτή τη φορά, μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου.
@eleni
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα όταν μου πρωτοέδωσαν τη συνταγή βρήκα παράξενη την προετοιμασία του, αλλά τελικά είναι πολύ καλό!
@Anastasia's dolls
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσως ήθελε περισσότερο ανακάτεμα. Εμένα, όσες φορές το έχω κάνει, δεν μου ξεχώρισε το μίγμα. Γίνεται σαν ένα παχύ σιρόπι σοκολάτας!
@RedHat
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Καλοφάγωτο!
Τελικά πολύ ωραίο έγινε το γλυκό!!! Η ιδέα με τα δύο σιρόπια καταπληκτική! Έβαλα όση ζάχαρη έλεγε η συνταγή, αλλά νομίζω ήθελε λιγότερη, για τα γούστα μου τουλάχιστον... Πάντως, άλλο ένα οικογενειακό αγαπημένο γλυκό!!
ΑπάντησηΔιαγραφή