Γειά σας! Παρασκευή βραδάκι και η εβδομάδα έφτασε σχεδόν στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε το Σαββατοκύριακο, που για τους περισσότερους είναι μέρες ξεκούρασης. Κι επειδή ένα γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ειδικά το Σαββατοκύριακο που χουχουλιάζουμε στο σπίτι, θα σας δώσω τη συνταγή για τη μιλφέιγ που έφτιαξα στην επέτειό μας πριν από λίγες ημέρες. Είναι πάρα πολύ εύκολη και καθόλου μπελαλίδικη.
Θα χρειαστούμε:
2 φύλλα σφολιάτα
1 φακελάκι garni
1 φακελάκι κρέμα για μιλφέιγ
ζάχαρη άχνη και κανέλλα
γάλα για τις κρέμες
2 φύλλα σφολιάτα
1 φακελάκι garni
1 φακελάκι κρέμα για μιλφέιγ
ζάχαρη άχνη και κανέλλα
γάλα για τις κρέμες
Για το στήσιμο της τούρτας χρησιμοποίησα το στεφάνι από μια φόρμα που ανοιγοκλείνει. Καταρχήν βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε πάνω το στεφάνι και χαράζουμε γύρω-γύρω, έτσι ώστε να έχουμε δύο κύκλους. Με ένα πηρούνι τρυπάμε τους στρογγυλούς κύκλους σε διάφορα σημεία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας μέχρι να χρυσίσουν. Οταν ψηθούν τον έναν από τους δύο κύκλους τον χωρίζουμε με προσοχή στη μέση. Ετσι έχουμε τρία κομμάτια. Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Κατόπιν, αναμιγνύουμε την μισή σαντιγύ στην κρέμα για μιλφέιγ με απαλές κινήσεις. Τώρα βάζουμε σε μια πιατέλα το στεφάνι, βάζουμε μέσα τον δίσκο της σφολιάτας (αυτόν που δεν έχουμε κόψει) και από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα. Τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτα και ρίχνουμε τα 3/4 της κρέμας που έχει μείνει. Βάζουμε από πάνω το τρίτο κομμάτι σφολιάτα, απλώνουμε ο,τι έχει μείνει από την κρέμα επάνω και πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα 3/4 από τη σαντιγύ που έχουμε κρατήσει. Βγάζουμε με προσοχή το στεφάνι από την τούρτα. Αλείφουμε γύρω-γύρω την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγύ που έχουμε. Παίρνουμε τώρα τα κομμάτια από τη σφολιάτα που έχουν μείνει και έχουμε ψήσει , τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Με προσοχή βάζουμε τρίμμα σφολιάτας γύρω-γύρω στα τοιχώματα της τούρτας και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην επιφάνεια της. Κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κουκίζουμε με κανέλλα. Καλή επιτυχία!
Μούρλια είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια.. σε ευχαριστούμε πολύ δημιουργία μου :))
Καλό σκ! (καλό χουχούνιασμα!!)
Πεντανοστιμο και αγαπημενο γλυκο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Σαββατοκυριακο Κατερινα !
Δεν μου δινεις το υπολοιπο που το εχω πολυ αναγκη αυτη την στιγμη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω φαει ενα ολοκληρο παστελι και δεν καταλαβα τιποτα.....
@Roadartist
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ήταν το άτιμο! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!
@Anastasia's dolls
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε Αναστασία μου, είμαι ικανή να φάω και ολόκληρο το ταψί αν το έχω μπροστά μου :) Καλό Σαββατοκύριακο!
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να κάνει Πουαντερί μου ένα παστελάκι μπροστά σε μια τούρτα? Να ήξερες πως σε καταλαβαίνω... :)
Να ζήσετε κάθε ευτυχία και χαρά για την επέτειο σας να είναι γλυκειά σαν το μιλφέιγ σου!!Καλή ιδέα θα το φτιάξω αύριο!!για να το κεράσω σε όσους πικραθούν απο το αποτέλεσμα των εκλογών...Καλό σαβ/κο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΗΡΑΤΙΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤιποτα-τιποτα Κατερινα μου ισα,ισα στο δοντι εφτασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το μιλφέιγ! Λαχταριστό και πεντανόστιμο! Να ζήσετε ευτυχισμένοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Κατερίνα λιγώθηκα!!! Το μιλφειγ είναι το αγαπημένο μου! Καλό σας βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα, απίθανο γλυκάκι το μιλφέιγ, ελαφρύ τόσο που μπορείς να το φας όλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα μόνο δεν κατάλαβα απο την εκτέλεσή σου: Αν κόψω τον ένα δίσκο στη μέση και τον στρώσω σε 2 δόσεις δεν μένουν κενά ακάλυπτα σφολιάτας , μιας και είναι η μισή; Μπερδεύτηκα χιχιχι
Καλή εβδομάδα :))))
@mar9659
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σαν γλυκό είναι πανευκολο!
@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ. Καλή εβδομάδα να έχεις.
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα να σε κεράσω, έφτιαξα και γαλακτομπούρεκο ;)
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο δε λες τίποτα! Οσο εύκολα φτιάχνεται τόσο εύκολα τρώγεται!
@Πλεκτο Εγκωμιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε ποιόν δεν αρέσει κορίτσι μου το μιλφέιγ...αφράτο-αφράτο!
@EYH
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου λύσω την απορία: η σφολιάτα όταν ψηθεί φουσκώνει. Οπότε, με προσοχή (κι ένα λίγο μακρύ μαχαίρι) χωρίζουμε το φύλλο στη μέση οριζόντια! Τώρα, αν μας σπάσει και λείπει λίγο από καμιά άκρη, δεν στεναχωριόμαστε... συμπληρώνουμε με κάποιο από τα κομμάτια που έχουμε ψήσει (αυτά που προορίζονται για τρίψιμο).