Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Κέρασμα για το βραβείο!



Καλησπέρα σας! Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. Σήμερα κερνάμε γλυκό, γιατί η φίλη blogger Εύα μου χάρισε το βραβείο "ένα αξιαγάπητο Blog". Ευχαριστώ πολύ Εύα, το δέχομαι με πολλή χαρά.

Να ευχαριστήσω, επίσης, το Πλεκτό Εγκώμιο, την Ανεμώνη , τα Παπούτσια της Dorothy , την Art makes me happy! και την Wool & Cotton για τα βραβεία που μου χάρισαν κι εκείνες!

Οι κανόνες είναι:

1. Δεχτείτε αυτό το βραβείο, αναρτήστε το στο blog σας, μαζί με το όνομα του ατόμου που σας βράβευσε, και το λινκ στο blog
2. Απονείμετε το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs. Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε με τους bloggers και να τους ενημερώσετε ότι τους επιλέξατε για αυτό το βραβείο.

Έτσι κι εγώ με τη σειρά μου, απονέμω το βραβείο στους εξής (16!):

  1. Anastasia's Dolls
  2. Kate & Greg
  3. Margo
  4. Mariela
  5. Olive Tree Girl
  6. Terra Amata
  7. Magia do Crochet
  8. Αθηνά (Βόλτα στ' όνειρο)
  9. Τα παπούτσια της Dorothy
  10. Πλεκτό εγκώμιο
  11. Μικρή Κουζίνα
  12. Lila (Food & Life)
  13. Συνταγές της Καρδιάς
  14. Γαστεροπλήξ
  15. Ειρήνη (Με καλή Παρέα)
  16. Κοκκινοσκουφίτσα

Και τώρα το κέρασμα που σας υποσχέθηκα:
"Κέικ με καρύδα, σιροπιαστό"!





Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού γάλα
1 σφηνάκι ανθόνερο
1 φακελάκι baking powder
1 αυγό
6 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
1 φλυτζάνι ινδοκάρυδο, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 σφηνάκι ανθόνερο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το baking και ανακατεύουμε. Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, το λάδι και το 1 αυγό. Κατόπιν, ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα από το αλεύρι με το γάλα και το ανθόνερο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα απαλά την μαρέγκα. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στου; 180 βαθμούς , για περίπου τρία τέταρτα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω. Οταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να ανασάνει 10 λεπτά, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένο ινδοκάρυδο. Σερβίρουμε σκέτο ή συνοδεία παγωτού. Καλή επιτυχία!


29 σχόλια:

  1. ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, το δέχομαι με ιδιαίτερη χαρά και με πολύ λαιμαργία μετά το γλυκό που με κέρασες για το δικό σου βραβείο που το αξίζεις. το ινδοκάρυδο μας αρέσει πολύ, ιδιαίτερα στον άνδρα μου, και αν συνοδεύετε και απο παγωτακι ακόμη καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η δόση πόση περίπου ποσότητα δίνει, σε τι νουμερο ταψάκι ψήνουμε; μου άρεσε που ειναι με λάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το γλυκό που με ρωτάς, το έχω βάλει και σε τετράγωνο ταψί, 29x29 και σε 28 στρογγυλό. Βγαίνουν αρκετά κομμάτια και εξαρτάται και από απο το με τι μεγέθους ποτήρι θα μετρήσεις τα υλικά. Εγώ χρησιμοποιω κανονικό νεροπότηρο. Α, έχω συμπληρώσει και κάτι που ειχα ξεχάσιε στην εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημιουργία σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο
    Οσο για το γλυκό μου αρέσει πολύ
    Καλή κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα με τα γλυκά να είσαι και με διακρίσεις! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κα Κατερίνα καλήμέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο σας! Ευχαριστως θα φάω ένα κομμάτι! Τα γλυκά με ινδική καρύδα είναι τα αγαπημένα σου! Καλή συνέχεια στη υπόλοιπη μέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημιουργία σ ευχαριστώ για την τιμή που κάνεις στην σελίδα μου να είναι για σένα ένα αξιαγάπητο μπλογκ και κατ επέκταση κι εμένα να με θεωρείς μια αξιαγάπητη μπλογκερ !!!!
    (τα βραβεία μου είναι ψιλοαδιάφορα, όμως δεν σου κρύβω ότι η αξία τους είναι στο ποιός στο δίνει το βραβείο και για αυτό ευχαριστώ θερμά που είναι απ τα χεράκια μιας Δημιουργικότατης φίλης μου)!!
    Που επίσης δημιουργεί υπέροχα σιροπιαστά κέικ και τα σερβίρει με παγωτό και παθαίνουμε μια πρωινιάτικη λιγούρα !!
    Να σαι καλά , πάντα να δημιουργείς , σου στέλνω σαμιώτικους διαδικτυακούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημιουργία μου, σ' ευχαριστώ πολύ και για το κέρασμα και για το βραβείο! Τέλειο το γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημιουργία μου, σ'ευχαριστώ!!!!!!!!!
    Τί όμορφο βραβείο είναι αυτό που μου έδωσες! Αξιαγάπητο μπλοκ... από τα ωραιότερα που έχω πάρει! Να είσαι πάντα καλά!!!

    θα σε μαλώσω... αυτό το κέϊκ με την καρύδα, τί μου το έβαλες εκεί φάτσα κάρτα μου λες; Τρελλαίνομαι για καρυδα, κι έτσι όπως το βλέπω... παντανόστιμο θα 'ναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @BIKY
    Είναι χαρά μου που μπαίνω στο blog σου, γιατί βλέπω πάντα κάτι ενδιαφέρον!



    @Αγγελικη Ν
    Ευχαριστώ Αγγελική! Είμαι και γλυκατζού, τι να κάνω?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Πλεκτό Εγκώμιο
    Η καρύδα κι εμένα μου αρέσει μέσα στα γλυκά. Πάρε όσα κομμάτια θέλεις!!!



    @αθηνα
    Τα βραβεία δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν ακόμα τρόπο για να εκφράσουμε ότι μας αρέσει ένα blog και όταν μπαίνω στο δικό σου blog δεν είναι απλά ευχαρίστηση, αλλά ταξίδι στις παιδικές μου μνήμες, τις πιο ευτυχισμένες μπορώ να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @olivetreegirl
    Βραβείο χωρίς κέρασμα γίνεται? Δεν γίνεται! Κι όσο για το βραβείο, χαρά μου που επισκέπτομαι το blog σου!



    @eirini
    Για να σε βασανίσω το έβαλα! Το blog σου ειναι αξιαγάπητο, γιατί κι εσύ απ'ό,τι έχω καταλάβει από αυτά που διαβάζω εκεί, είσαι ένα πολύ αξιαγάπητο άτομο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχήν συγχαρητήρια για το βραβείο σας.
    Σας ευχαριστώ και για την τιμή που μου κάνατε, να με επιλέξετε να με βραβεύσετε.
    Και βέβαια δεν μπορώ να μην σχολιάσω την συνταγή σας βραδιάτικα!Πολύ καλή,μου αρέσει που χρησιμοποιήσατε ασπράδια και μόλις 1 αυγό,θα έγινε αφράτο και πιο ελαφρύ,βέβαια.Μπράβο.
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρθα για κέρασμα και για να πω ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερίνα μου σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ, με βρίσκεις πάνω σε προσωρινό "κλείσιμο" του blog μου θα τα πούμε με το καλό από Σεπτέμβρη ή και λίγο νωρίτερα.. Το γλυκάκι σου έχει πολύ ενδιαφέρον που είναι με λάδι θα το δοκιμάσω..
    Να σαι καλά καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κα Κατερίνα καλημέρα! Άλλο ένα βραβείο σας περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημιουργία μου σε ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανες!!
    Συγχαρητήρια για το πραγματικά αξιογάπητο blog σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @τα παπούτσια της Dorothy
    Να'σαι καλά παιδί μου!



    @lila
    Ευχαριστώ Λιλα. Το μπλογκ σου είναι για μένα αξιαγάπητο. Στα γλυκά κοιτάω όσο μπορώ να αποφεύγω τα πολλά αυγά και να τα αντικαθιστώ με ασπράδια, όπως και το βούτυρο το έχω αντικαταστήσει με λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @kiki
    Κεράσου Κική μου! Οσο για το βραβείο, χαρά μου!



    @Margo
    Το ξέρω ότι έχεις κλείσει το μπλογκ σου για καλοκαιράκι, αλλά εγώ έτσι αισθανόμουν και έτσι έπραξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Πλεκτό Εγκώμιο
    Σ'ευχαριστώ! Το δέχομαι με χαρά!



    @ΕΛΕΝΑ
    Ευχαριστώ! Εσείς το αξίζετε το βραβείο, γιατί έχετε ένα από τα πιο αξιαγάπητα μπλογκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @τα παπούτσια της Dorothy
    Σ'ευχαριστώ, θα έρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχη συνταγή, τη κλέβω και φεύγω λέγοντας μια καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια για το βραβείο,Κατερίνα!
    Το γλυκάκι με καρύδα,που μας κερνάς,νοστιμότατο!Με το παγωτό,μούρλια σετάκι!

    Επειδή η σύνδεση με πετάει συχνά έξω από το ίντερνετ,να σου πω ότι ο καθρέφτης σου είναι υπέροχος!Πάντα φτιάχνεις πολύ όμορφα πράγματα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @αχτίδα
    Ελευθερα! Κάνω ότι δεν βλέπω, χαχαχα!




    @eleni
    Ευχαριστώ Ελένη. Το γλυκάκι είναι πολύ καλύτερο όταν σερβίρεται σετάκι με το παγωτό, χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Olá amiga!

    Obrigada pela visita e fiquei nuito feliz por ter dado o prémio ao meu blog.
    Tenha um bom fim de semana
    bjs
    Nélia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Olá! Conheci seu cantinho e é tudo de bom! Lindo e criativo!... Amei mesmo! Parabéns pelo seu trabalho!!! Se puder, dê uma espiadinha no meu:
    magiadainesblogspot.com
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Olá, amiga!

    ...que a fé e a esperança num mundo melhor sejam revividas a cada dia em seu coração!
    Feliz 2010!!!

    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή