Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Μια καλή και γλυκιά εβδομάδα αρχίζει!

Καλή εβδομάδα σε όλους! Για μένα ήδη έχει ξεκινήσει καλά- τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω!-, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο είχα μια πολύ ευχάριστη συνάντηση. Την Κυριακή το πρωί πέρασα από το κατάστημα "Kangaroo" της Σόφης, παρακινούμενη από τις αναρτήσεις της Εύας και της Μαρίας για την προσπάθεια "Knit one - Save one". Εκεί είχαν μαζευτεί κυρίες κάθε ηλικίας, οι οποίες έπλεξαν σκουφάκια για τα παιδιά. Αν και θα ήθελα το σκουφάκι μου να το πλέξω παρέα τους, κάποια ανειλημμένη υποχρέωση δεν μου το επέτρεψε. 'Ηθελα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, έτσι είχα ετοιμάσει το σκουφάκι και απλά το παρέδωσα. Εκεί, όμως, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και από κοντά την Μαρία και την Εύα, δυο κοπέλες τις οποίες ήδη γνώριζα μέσα από τα blogs τους και είχαμε ανταλλάξει ιδέες και σκέψεις. Χάρηκα πάρα πολύ, γιατί παρόλο που ήταν η πρώτη φορα που τις γνώρισα από κοντά, ήταν σαν να τις γνώριζα από πολύ καιρο. Ελπίζω σύντομα να τα ξαναπούμε από κοντά!



Αυτό είναι το σκουφάκι που χάρισα στην προσπάθεια "Πλέξε ένα - Σώσε ένα", με την ευχή η ζεστασιά του να συντροφεύει τον μικρό παραλήπτη σε όλη του τη ζωή.

Τελικά υπήρξε ένα μικρό χρονικό περιθώριο, μεχρι το τέλος της εβδομάδας, έτσι έπλεξα άλλο ένα σκουφάκι, με τις βελόνες αυτή τη φορά!


Και αφού η εβδομάδα ξεκίνησε καλά, έφτιαξα ένα γλυκό, εκτός από καλή να είναι και γλυκιά!

Κέικ Μελιού


Ιδού και η συνταγή, αν θέλετε να το φτιάξετε. Θα χρειαστείτε:

2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. τσαγιού baking powder
1/4 κουτ. τσαγιού σόδα
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
ελάχιστο αλάτι
1/2 κουτ. τσαγιού κανέλλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνουμε τα αυγά. Προσθέτουμε το μέλι και αλληλοδιαδοχικά το αλεύρι με το γιαούρτι. Τέλος, αν βάλουμε καρύδια και μήλο, τα προσθέτουμε, ελαφρώς αλευρωμένα. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (νούμερο 22). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς) για περίπου μία ώρα (Δοκιμή με το μαχαίρι, για να δούμε αν έχει ψηθεί!). Οταν το ξεφορμάρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα. Καλή επιτυχία!

14 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ.ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ!ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΚΑΚΙ..ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ,ΜΟΙΑΖΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!ΑΘΗΝΑ,ΤΡΙΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη μου Κατερινουλα να δεις εγω ποσο χαρηκα που σε γνωρισα απο κοντα γιατι οπως λες κι εσυ ενιωσα οτι απλα σε ξερω χρονια και ειχαμε καιρο να συναντηθουμε.
    Εισαι υπεροχος και γλυκος ανθρωπος και η παρεα μαζι σου ειναι τοσο ευχαριστη! τι να μας κανουν αυτα τα λιγα λεπτα που μπορεσες να κατσεις;! εμεις θελουμε ωρες για να μην πω μερες για να τα πουμε.
    Θα εχεις παντα την αγαπη μου καλη μου καινουρια φιλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημιουργία μου καλή εβδομάδα και σε σένα! Καταρχάς το γλυκό σου είναι... απαίσιο, γι'αυτό λέω να το πάρω σπίτι μου για να μην φάει κανένας άλλος και έχουμε προβλήματα... χαχαχα!!!! Συγχαρητήρια για το ότι συμμετέχεις σ'αυτήν την προσπάθεια! Χθες μιλούσα τηλεφωνικώς με την Πουαντερί και λέγαμε ακριβώς γι'αυτό το θέμα. Κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύεται με ένα μπράβο απ'όλους! Σε ζηλεύω που γνώρισες την Πουαντερί... είναι μια από τις αγαπημένες μου και θέλω πάρα πολύ να την γνωρίσω!!! Την Εύα δεν την ξέρω και θα φροντίσω να την επισκεφτώ σύντομα!
    Είπες κάτι που συμφωνώ απόλυτα... ήταν λες και τις γνώριζες από καιρό... και εγώ πρέπει να σου πω πως έτσι ακριβώς έχω νιώσει με όσους έχω γνωρίσει... πίστεψέ με! Έχω κάνει πολύ καλές φιλίες μέσα από αυτό το κουτί!
    Σε φιλώ καλή μου! Να 'σαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αθηνά (από την όμορφη Τρίπολη!)
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Να περνάς όποτε θέλεις, να τα λέμε. Καλό σου βράδυ!

    @Πουαντερί
    Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι. Χάρηκα πάρα πολύ που σε είδα, γιατί ήθελα παρα πολύ να σε γνωρίσω. Ευχομαι, στο εξής, να τα λέμε τακτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ειρήνη
    Φαίνεται ότι είναι απαίσιο, ε? Και εγώ έβαλα τη ζάχαρη να το καμουφλάρω το άτιμο! Οταν ξεκινουσα να πρωτογράφω κάποια σχόλια σε άλλα blogs, πριν καλά-καλά φτιάξω το δικό μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβρισκα τόσους φίλους - και οτι θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα αρχιζα να τους γνωρίζω από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή η προσπάθεια για να βοηθηθούν παιδιά που κινδυνεύει η ζωή τους και ένα μεγάλο μπράβο στις κυρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα .
    Το σκουφάκι πανέμορφο και το κεκάκι φαίνεται νοστιμότατο !!
    καλό βράδυ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερινα μου προσπαθω να ανοιξω το mail σου για να σου στειλω την φωτο που εβγαλα και να σου δωσω το τηλ. μου και δεν μπορω; μου λεει πως εχει σφαλμα με το yahoo και δεν αποκρινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια αυτη με τα πλεχτα σκουφάκια για τα παιδακια!Την διαβασα πρωτη φορα στην Πουαντερι και τωρα την βλεπω κι εδω.Μπραβο Αικατερινη μου.
    Και μια και πινω καφεδακι σου κλεβω και λιγο γλυκακι μεχρι να το φτιαξω κι εγω ....
    Χαιρομαι πολυ που αρχισε τοσο ομορφα η βδομαδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σου κλεβω λιγο κεικ και φευγω..μπραβο για το σκουφακι και την ολη κινηση για τα παιδακια!!!καλο βραδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο για το κουκλίστικο σκουφάκι! Μπράβο και για το μελένιο μυρωδάτο κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατερίνα μπράβο σε σένα και σε όλες γι΄αυτή την προσφορά σας-είστε αξιοθαύμαστες!
    Το γλυκάκι σου νοστιμότατο-πάντα φιλόξενη,με το κερασματάκι σου.
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νοστιμότατο το κέικ! Μπράβο και σε όλες τις κυρίες , bloggers και μη, που συμμετείχαν στην προσπάθεια "Knit one-Save one". Είναι φοβερό πως ένα σκουφάκι, που εδώ το έχουμε για αξεσουάρ, μπορεί να σώσει ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Αναστασία
    Μακάρι να ήταν ακόμα περισσότερα τα σκουφάκια. Και ειδικά εφόσον πρόκειται για παιδιά.

    @Faraona
    Και εγώ από την Μαρια και την Εύα παρακινήθηκα. Μακάρι να μπορούσα να πλέξω και περισσότερα. Οσο για το κεκάκι, κλέψε όσο θέλεις...δεν κοιτάω!

    @παπαρούνα
    Μην είσαι καλέ τόσο βιαστική! Κάτσε να φας το κεκάκι με την ησυχία σου!

    @kiki
    Δεν ξέρω αν είναι κουκλίστικο, σημασία έχει ότι πάει για καλό σκοπό.

    @eleni
    Οταν πρόκειται για παιδιά, ό,τι και να κάνεις πάει χαλάλι. Οσο για τη φιλοξενία, έτσι έχω μάθει!

    @τα παπούτσια της Dorothy
    Οντως, κάτι που σε μας είναι δεδομένο, σε κάποιους άλλους είναι πολύτιμος θησαυρός. Το κεκάκι το δοκίμασες μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δοκίμασα?!? Κάτι τέτοια μου κάνεις και σύντομα η ζυγαριά θα αρχίσει να φωνάζει "ρε παιδιά, ένας-ένας!" κάθε φορά που θα ανεβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή