Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η τέλεια μακαρονόπιτα!

 


Μπορεί να αργώ αλλά πάντα επιστρέφω. 

Σήμερα ήρθα με μια μακαρονόπιτα όνειρο που σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η συνταγή και η εκτέλεση ακολουθούν.







Αυτή η δόση είναι για μεγάλο σινί 42  πόντοι

Υλικά: 

1/4 κιλού μακαρόνια πενάκι
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα τυρί πικάντικο σκληρό
4 έως 5 αυγά
3/4 του κιλού γάλα
6 φύλλα σπιτικά


Για το φύλλο εγω βάζω 600 γραμ αλεύρι 2 κουταλ σούπας ξύδι 2 με 3 κουταλιές λάδι μισό κουταλάκι γλυκού μαγιά ξερή λίγο αλάτι . Νερό όσο πάρει για μια ζύμη λίγο σφιχτή ,την χωρίζω σε έξι μπαλάκια τα σκεπάζω και τα αφήνω για περίπου μια ωρα πριν ανοίξω τα φύλλα.

 



Αφού λοιπόν ετοιμάσουμε τα φύλλα φτιάχνουμε την γέμιση , βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα τυριά τα αυγά το γάλα και λίγο πιπέρι το μίγμα θυμίζει σούπα μην σας τρομάξει έτσι είναι. Στρώνουμε στο ταψί τα τρία φύλλα κάτω και  ανάμεσα τα αλείφουμε με λίγο λάδι βάζουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα τρία φύλλα αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο λάδι και την χαράζουμε ελαφρά. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μια περίπου ώρα μέχρι να πάρει όμορφο χρυσό χρώμα πάνω κάτω.


Εγώ έκανα μια αλλαγή αντί για μισό κιλό φέτα έβαλα απο ενα τέταρτο φέτα και ανθότυρο. Και αντί μια κούπα  σκληρό τυρί έβαλα μισή σκληρό καί μισή ημίσκληρο έγινε τέλεια .

 
Αν την φτιάξετε καλή επιτυχία!



 





4 σχόλια:

  1. φαινεται λαχταριστηηηηηηηηηηηηηηη
    γεια στα χερακια σου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερίνα μου.
    Τί μας κάνεις πρωί πρωί!
    Εννοείται ότι θα τη φτιάξω άμεσα.
    Να είσαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο Κατερίνα μου. Κρατώ τη συνταγή σου φαίνεται λαχταριστή.
    Να είσαι καλά και να μη χάνεσαι
    Καλές δημιουγίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Κατερίνα! Υπέροχη φαίνεται η πιτα σου. Τη φτιαχνουμε και στη Λευκάδα, κυριως τις Απόκριες. Μου εκανε εντύπωση η συνταγη σου για το φύλλο, που βάζεις μαγιά. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλη σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή