Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Το βελονάκι αλλιώς!



Γεια σας. Έχω πει πολλές φορές ότι το βελονάκι είναι έρωτας και πάθος, γιατί όταν το μάθεις δεν μπορείς να το εγκαταλείψεις μιας και με αυτό μπορείς να δημιουργήσεις πανέμορφα πράγματα. Και δεν μιλάω για τα κλασικά πετσετάκια  που έπλεκαν οι γιαγιάδες μας, αλλά για τα πιο μοδάτα ρούχα και αξεσουάρ  που πλέκουμε οι καινούργιες πλέκτριες. Βλέπετε το βελονάκι όπως και το πλέξιμο με τις βελόνες έχει πλέον  τη θέση που του αξίζει στο χώρο της  δημιουργίας.  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας και λίγο απαξίωσης θα έλεγα από τα πιο νέα κορίτσια επανήλθε δριμύτερο και τα αξεσουάρ φτιαγμένα από αυτό φοριούνται πλέον από όλες μας. Έτσι δεν θα μπορούσα να μη δημιουργήσω και εγώ κάποια κοσμήματα για το καλοκαίρι που φοριούνται άνετα με τα δροσερά και ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα. Δυο δαχτυλίδια πλεγμένα με βαμβακερό νήμα και ένα αέρινο κολιέ πλεγμένο με φλος κλωστή και γαλαζοπράσινες χαντρούλες Τσεχίας, είναι τα πρώτα μου έργα.


 








Σας εύχομαι μια όμορφη, γλυκιά και πολυ δημιουργική εβδομάδα.

29 σχόλια:

  1. Είναι πάρα πολύ όμορφα και τα τρία!
    Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι πλέον το πλέξιμο έχει πάρει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στις άλλες χειροποίητες δημιουργίες και βλέπουμε τόσες πολλές ιδέες και εφαρμογές που το κάνουν απόλυτα Σύγχρονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πλέξιμο με το βελονάκι και τις βελόνες επανήλθε δριμύτερο και ανανεωμένο. Πολύ όμορφες και μοντέρνες οι δημιουργίες σου!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν το χω με το βελονάκι. Τα δαχτυλιδάκια σου πανέμορφα. Μου άρεσε περισσότερο το δεύτερο :) Καλη εβδομαδα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφα τα δαχτυλιδάκια!
    Δυστυχώς δεν το χω ούτε με τις βελόνες ούτε με το βελονάκι, όμως αυτό δεν με εμποδίζει να θαυμάζω τα όμορφα έργα όσων το κατέχουν το θέμα!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά, είναι παρήγορο το ότι το πλέξιμο επανήλθε στα ενδιαφέροντα πολλών γυναικών και μάλιστα νεαρών ... πολύ όμορφα τα δημιουργήματά σου, μου αρέσει ιδιαιτέρως το κολιέ !!!
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι πολύ,που όλα αυτά τα χειροτεχνικά ξαναγύρισαν στη μόδα κι απάλλαξαν πολλές γυναίκες απο το στρες, και ξαναπήραν τη θέση που τους άξιζε!
    Φιλάκια πολλά για μια ωραία Καλοκαιρινή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kατερίνα μου ειναι πολύ ομορφα τα πλεκτά σου !!! πρέπει να μάθουμε και τα κορίτσια μας να πλέκουν ,τώρα που το πλέξιμο επανήλθε.,σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατερίνα μου έγιναν εξαιρετικά!!
    Ειδικά το κολιέ με ξετρέλανε...
    Μπράβο σου!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε...
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι Κατερίνα μου τα πλεκτά πλέον έχουν άλλη ματιά και ναι είναι έρωτας το βελονάκι!!!
    Υπέροχες καλοκαιρινές δημιουργίες και τα τρία σου κομμάτια
    Να έχεις μια γλυκιά εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν μας το έλεγαν παλια αυτό να πλεξουμε δαχτυλιδιθα και κολιε με το βελονακι Κατερίνα μου σίγουρα θα γελούσαμε ..χι.χι. που να φανταστούμε τι άλλλα υπέροχα πράγματα θα μπορούσαμε να κανουμε.. εγώ όχι.. αλλα εσύ εκνανες μικρα αριστουργίματα .. και οχι μονο.. πλετα σικάτα θα έλεγα.. εγώ... αλλα με εντυπωσίασε παρα πολύ και η παιχνιδιάρα τσαντούλα σου η προηγούμενη αναρτηση σου.. υπέροχη .. μου άρεσε παρα πολύ.. μπραβο σου για στα χέρια σου.. εξεραιτικά όλα !!! συνέχισε.. να μας εκπλήτεις..!!! να έχεις όμορφη εβδομαδα και χαμογελαστό καλοκαιρακι .. φιλακαιααα!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι όλα επέστρεψαν και πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα με μεγάλη δόξα!!! Το βελονάκι σου εξαιρετικό Κατερινάκι και απ' ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλα ωραία!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφα, λεπτοδουλεμένα κι άκρως ρομαντικά Κατερίνα μου!! Γεια στα χέρια σου και να τα χαρείς τα κοσμήματά σου!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά και να χεις μια όμορφη και δημιουργική βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Κατερίνα μου!!Τί όμορφα τά πλεκτά δαχτυλίδια σου!!Αλλά τό κολιέ,τό λάτρεψα!!Είναι όλα πολύ σικάτα καί άκρως καλοκαιρινά!!Καλοφόρετα!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα καταφέρνεις καλά με ότι καταπιαστείς !!!!!
    Πολύ όμορφα όλα, θα ξεχωρίσω το
    λευκό δαχτυλίδι !!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια, το πλέξιμο διανύει και πάλι μέρες δόξας, θα πρέπει κι εμείς να φροντίσουμε να το μάθουμε και στις κόρες μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο, Κατερίνα, πάντα πρωτότυπη!
    Και σ΄εμένα αρέσει το βελονάκι αλλά φτιάχνω κλασικά εργόχειρα.
    Το δικό σου κολιέ με ξετρέλανε!
    Καλή εβδομάδα και καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πράγματι, Κατερίνα μου, είναι πολύ ωραίο που το βελονάκι επέστρεψε δυναμικά!!
    Πανέμορφα έγιναν τα πλεκτά σου κοσμήματα! Το κολιέ υπέροχο, το λευκό δαχτυλίδι μου φαίνεται λίγο μεγάλο αλλά το πολύχρωμο μου άρεσε ιδιαίτερα! Καλή συνέχεια!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ αλλιώς όμως! Καλώς σε ξαναβρήκα, Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θαυμάσια δουλειά Κατερίνα !!! Όλα πανέμορφα και τόσο πρωτότυπα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το κολιέ και το δεύτερο δαχτυλίδι μου άρεσαν πάρα πολύ! Θα με κάνεις να ψάχνω για το βελονάκι μου μετά από πολλά χρόνια που έχω να το ακουμπήσω! :) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματικά με το βελονάκι μπορείς να κάνεις πολλααααααά πράγματα!!!!!Πολύ όμορφα τα πλεχτά κοσμήματά σου!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ohhh cuántas bellezas,
    me encanta todo, es muy delicado

    un saludo

    ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ετσι είναι, Κατερίνα μου!! Η μόδα κάνει κύκλους και αυτή τη φορά έκανε στροφή προς τον ρομαντισμό , τη φινέτσα !! Πολύ όμορφες και καλαίσθητες οι δημιουργίες σου!! Γεια στα χεράκια σου!!Και μη σκάς! Ολοι εδώ , στο κλεινόν άστυ, θα τη "βγάλουμε"και φέτος!!!
    Φιλακια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατερινα μου πανεμορφο και τα δαχτυλιδια και το κολιε , καλοκαιρινα δροσερα και με ενα τροπο αν και με βελονακι ....νεανικα! φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις επισκέψεις σας στο μπλογκοσπιτακι μου. Αυτό τον καιρό έχω χαθεί λίγο από τη γειτονιά αλλά δεν είμαι και στα καλύτερά μου, λίγο το δύσκολο της ηλικίας λίγο κάποια μικροπροβλήματα, με κάνουν να μην έχω διάθεση ούτε για δημιουργίες ούτε για βόλτες. Το μόνο που μου κάνει συντροφιά κάποιες ώρες είναι το πλέξιμο με το βελονάκι που με βοηθάει να ξεχνιέμαι λίγο και να τακτοποιώ τις σκέψεις μου. Να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα. Καλό μήνα να έχετε με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έρωτας και πάθος και εθισμός μαζί το βελονάκι.....σε καταλαβάινω απόλυτα. Από τότε που το πρωτοέπιασα δεν μπορώ να το αφήσω. Πανέμορφα τα κοσμήματα που έπλεξες, ρομαντικά και καλοκαιρινά.Καλό μήνα και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή