Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Παιχνίδι για (γερά) νεύρα!



Καλησπέρα! Έλαβα πρόσκληση από δύο καλούς μπλογκοφίλους για δύο παιχνιδάκια. Ο Σκρουτζάκος με προσκάλεσε να γράψω ένα ποίημα και αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, όταν με το καλό θα έχω συνέλθει από την ίωση, για να είναι και το μυαλό καθαρό και να ξέρω τι γράφω! Με κάλεσε και η Κοκκινοσκουφίτσα, να γράψω πέντε πράγματα που με εκνευρίζουν. Αυτά θα τα γράψω τώρα, μιας και λόγω ασθένειας είμαι λίγο περισσότερο επιρρεπής στη γκρίνια! Πάμε λοιπόν!

1. Με εκνευρίζουν αυτοί που πετάνε σκουπίδια κάτω και αυτοί που αντιμετωπίζουν το δρόμο και το πεζοδρόμιο (και τη θάλασσα, το καλοκαίρι) σαν να είναι το ιδιωτικό τους πτυελοδοχείο. Οι σιχαμένοι!

2. Εκνευρίζομαι όταν στέκομαι ή περνάω δίπλα από άτομα που μυρίζουν πολύ άσχημα, ενώ είναι αρκετά καλοντυμένα. Σαπούνι και νεράκι του Θεούλη ρε παιδιά!

3. Με εκνευρίζουν αυτοί που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και δεν σέβονται ούτε τους πεζούς ούτε και τα άτομα με αναπηρία (κυρίως αυτά!).

4. Με εκνευρίζουν αυτοί που παίρνουν διάφορα πράγματα στο σούπερ μάρκετ και -κατά τη διάρκεια της βόλτας τους μέσα στο κατάστημα- αποφασίζουν ότι δεν τα θέλουν και τα παρατάνε όπου βρούν. Και καλά με τα τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο, τα κατεψυγμένα και αυτά που θέλουν ψυγείο τι τα παρατάνε στα ράφια?

5. Τέλος, βρίσκω ιδιαιτέρως εκνευριστική μια συνήθεια που έχουν κάποιοι -που την έχει και η μαμά μου, ίσως λόγω ηλικίας: Για να σου πούν κάτι που θέλουν σε πηγαίνουν βόλτα γύρω-γύρω μέχρι να αποφασίσουν τι θέλουν να σου πούν! Αρχίζουν, δηλαδή, τις "τζιριτζάντζουλες"... Πες το κατευθείαν βρε παιδί μου! Βρε λές να γίνω κι εγώ έτσι άμα γεράσω?

Έχω κι άλλα, αλλά αφού μου ζήτησαν μόνο πέντε σταματάω εδώ! Τώρα, όποιος θέλει, έχει ανοικτή πρόσκληση για να παίξει!


14 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΟΥΔΙΤΣΑ ΓΑΤΟΥ;ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΙΟ.ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ 2 ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΧΑΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΣΑΠΟΥΝΙ;ΠΑ ΠΑ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο με τον δρομο με νευριαζει και εμενα βρε παιδι μου.
    Δεν σεβονται τιποτα λεμε δεν τους νοιαζει αν εσυ λιγο πιο εκει προσπαθεις να φας το κουλουρακι σου...
    ΠΟΛΥ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό το τελευταίο το έχει και μια φίλη μου. Οταν ξεκινάει να μου διηγείται κάτι, ξέρω εκ των προτέρων πόσες ... ώρες θα διαρκέσει. Τα νεύρα μουυυυυυυυ!!!!!
    Περαστικούλια, άντε γρήγορα να γίνεις τελείως καλά:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι περισσότεροι νομίζω συμφωνούμε και γκρινιάζουμε και εκνευριζόμαστε για τα ίδια πράγματα, άσε και εκείνους που βγάζουν τα σκυλιά τους για .....
    κάθε πρωί όταν πήγαινα για δουλειά, έκανα σλάλομ, ανάμεσα σε αχνιστά σκατούλια, γκουρλωνόμουν ξανά και ξανά και όταν επιτέλους έφτανα στο μαγαζί, καμμιά εξακοσαριά μέτρα από το σπίτι, είχα στομαχόπονο από την πρωινή αηδία. τόσο χρόνια μόνο 2 άτομα έχω συναντήσει να κυκλοφορούν με χαρτί και σακκουλάκι και να καθαρίζουν ότι αφήνει ο σκύλος τους.... έλεος.....πως να μην γκρινιάζουμε μετά, ωχ και έρχεται και η εμμηνόπαυση τι με περιμένει!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Και εμένα με εκνευρίζουν αυτά, ειδικά τα τρία πρώτα πάρα πολύ! Άμα δω κάποιον στην παραλία να πετάει σκουπίδια κάτω, πάντα του λέω να τα μαζέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο γέλασα..."τζιριτζάντζουλες", χαχα!!! Δίκιο έχεις! Και η δική μας γιαγιά το κάνει αυτό!
    Εκεί που θα συμφωνήσω απόλυτα είναι με το "πτυελοδοχείο"!!! Και ρωτώ... στο σπίτι τους θα φτύσουν στο πάτωμα;;;;;; Σιχαμάρα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Κατερίνα και περαστικά σου! Εχείς δίκιο σε όλα, πιο πολύ συμφωνώ στα πεζοδρόμια Parking!! Το αντιμετωπίζω κάθημερινά όταν βγάζω βόλτα το μικρό με το καρότσι, που είμαι αναγκασμένη να πηγαίνω στη μέση του δρόμου προκειμένου να φτάσουμε στο πάρκο!! Και όταν φτάσουμε... αρχίζω και μαζεύω τα σκουπίδια απο το χορτάρι που πέταξαν μερικές απο τις προηγούμενες μαμάδες!!! Καμία παιδεία τελικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχα... περαστικα σου κιολας!
    το χειροτερο σε σχεση με τη βρωμα ειναι το καλοκαιρι στα μεσα μαζικης μεταφορας... απαπαπαπα πραγματικα δεν αντεχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νασαι σιγουρη, οτι ετσι θα γινουμε ολοι. οπως οι γονεις μας. αυτα ειναι με την σειρα. και γω οταν ημουν πιο νεα , ελεγα οτι δεν θα γινω σαν την μαμα μου. τωρα ομως διααπιστωνω οτι γινομαι , οχι μονο ιδια, αλλα χειροτερη απο εκεινη. αθελα μου βεβαια.
    ετσι ειναι ομως. πιστεψε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα!!!!
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εμένα με εκνευρίζουν πάρα πολύ αυτά που αναφέρεις και κυρίως το πρώτο! Μα πόσο ανάγωγος μπορεί να είναι κάποιος? Με ρώτησε εμένα αν θέλω να έρθω σε τόσο στενή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο? Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα όσα σε εκνευρίζουν συνθέτουν μια καθημερινή μέρα στην πόλη. Δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο. Χθες κόντεψα να λιποθυμήσω στον ηλεκτρικό από Πειραιά ως Μοναστηράκι με μια που είχε να πλυθεί από τη βάφτισή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    πουαντερι
    ΕΛΕΝΑ
    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Alexandra
    eirini
    Πλεκτό Εγκώμιο
    di-ne-tou
    anisixi
    Mariela
    olivetreegirl
    twinkle
    kiki


    Θα απαντήσω σε όλους μαζί, γιατί απ'ό,τι είδα στα σχόλιά σας συμφωνούμε όλοι στα περισσότερα και κυρίως στο θέμα καθαριότητας και συμπεριφοράς ορισμένων ανθρώπων. Δυστυχώς το να αλλάξει κάποιος είναι αρκετά δύσκολο...Ας ευχηθούμε τουλάχιστον όσο περνάει ο καιρός αυτές οι συμπεριφορές να βελτιωθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή