Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ποδαρικό!


Ποδαρικό για τη νέα χρονιά! Είπα να ξεκινήσω λιγάκι πιο ανάλαφρα και να καλοπιάσω το 2009 με κάτι ευχάριστο και αστείο. Να το κάνω να χαμογελάσει από την αρχή, μπας και ξεγελαστεί και συνεχίσει έτσι και τους υπόλοιπους 12 μήνες. Εκτός κι αν δεν διαθέτει χιούμορ, οπότε κακό του κεφαλιού του, γιατί έχω βάλει σκοπό φέτος να έχω εγώ το πάνω χέρι και όχι εκείνο- και δεν πρόκειται να μου γλιτώσει! Και γιατί αρκετά πράγματα άφησα να με πηγαίνουν όπου θέλουν εκείνα και όχι όπου θέλω εγώ!

Το θέμα μας σήμερα, λοιπόν, είναι μια αναδρομή στη σχέση μου με τους υπολογιστές. Από που ξεκίνησα και πού -πιστεύω- ότι θα φτάσω!

Σε αυτή τη φωτογραφία είμαι στα πρώτα μου βήματα, όταν έβλεπα τον υπολογιστή μόνο σαν παιχνιδομηχανή. Παίζοντας "Ταρζάν", "Zuma","Chupa Chup", "The Emperor's new groove" και ό,τι άλλο υπήρχε σε παιχνίδι - προσχολικής ηλικίας-!



Στη συνέχεια, μετά το δημοτικό, πιάσαμε γυμνάσιο και λύκειο! Εμαθα να σερφάρω στο internet και όσο πιο πολλά μάθαινα, τόσο πιο πολύ τρελαινόμουν! Η δε χαρά μου απερίγραπτη με το κάθε τι καινούριο που ανακαλύπτω! Το αποκορύφωμα ήταν η ανακάλυψη των blogs και η δημιουργία του δικού μου, το οποίο μου έχει ανοίξει ορίζοντες τους οποίους δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχουν στο διαδίκτυο. Πάνω απ'όλα έχω γνωρίσει όλες και όλους εσάς που μου κρατάτε την καλύτερη διαδικτυακή συντροφιά και όχι μόνο' Ηδη έχω γνωρίσει από κοντά δύο φίλες bloggers, την Μαρία και την Εύα, και ελπίζω στο μέλλον να γνωρίσω και άλλες. Πάντα προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο, όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά μου, για να διαβάσω τα νέα σας. Τι καλά που θα ήταν, βέβαια, αν αντί για δύο χέρια μόνο είχα 4-5 ακόμα, για να προλαβαίνω να κάνω όλες τις δουλειές μαζί!


Κι αφού εύχομαι να περάσουμε αρκετά χρόνια μαζί, με φαντάζομαι κάπως έτσι: σοβαρή κυρία, αλλά πάντα ... προσκολλημένη στον υπολογιστή, για να συνεχίσω να μαθαίνω τα νέα σας και να συνομιλώ μαζί σας!


Και τα χρόνια πέρασαν...Στα 70 θα'μαι....στα 80 θα ΄μαι....Εγώ εκεί! Θα έχω βρεί και τρόπο να κάνω και άλλες δουλειές με τον υπολογιστή, εκτός από το σερφάρισμα! Εξ'άλλου, τόσες εφευρέσεις κάνουν, ας κάνουν και κάτι για τις γιαγιάδες με καλλιτεχνικές και τεχνολογικές ανησυχίες!



Καινούρια χρονιά χωρίς κέρασμα δεν γίνεται. Πρώτη επίσκεψη της χρονιάς είναι αυτή, χωρίς γλυκό δεν γίνεται. Κερνάμε "αλεξανδρινά" και καλτσουνάκια!






40 σχόλια:

  1. Γιατί μου φαινότανε σα να διάβαζα τον εαυτό μου να γράφει την ιστορία μου με τους υπολογιστες;Καλή μου έχουμε τόσα κοινά που πολλές φορές ξαφνιάζομαι, όμορφη η φωτό απο τα γλυκά, αν και είπα να μη ξανακάνω σήμερα είχα τα εγγόνια μου και τα δίδυμα δίπλα γειτονάκια μου που έγιναν μόνιμα στο σπίτι μου πιά και τους έφιαξα σπιτική μερέντα απο ένα βάζο.Εκείνα με το κουταλάκι την καταβρόχθησαν...Νάσαι καλά, αν είμασταν κοντά σίγουρα θα πίναμε το καφέ μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα συμαθητριες ειμαστε ολες μου φαινεται στο μαθημα των Υ.Π.
    και καλα να τα παιρνεις με την πρωτη;! αμα δεν τα περνεις να δεις και μενεις μεταξυταστεα σε πολλα.... ε ρε γελια.

    Καμμια μερα θα βγει ενα χερι (σαν αυτο που εβαλα εγω στην αναρτηση μου..ξερεις;!) απο τον υπολογιστη με αυτα που του κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία από τα ίδια και για μένα.Ακριβώς έτσι.
    Σκέφτηκα κάτι.Να μας δώσει τα φώτα της η ειδήμων Αλίκη ώστε να βάλουμε κι ένα chat στα blogs μας να μιλάμε(όπως το είχε κάνει στασπρα κοχύλια).
    Είμαστε σούπερ και το χαίρομαι αφάνταστα χαχαχα
    Καλή χρονιά Κατερίνα μου.Δημιουργική χρονιά ολόδικη μας χρονιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα υπέροχο κείμενο με τα αστεία σκιτσάκια!Με εκφράζουν απόλυτα.Βλέπω είμαστε πολλές στην ίδια κατηγορία.
    Τις γιορτές προσπάθησα,όσο μπορούσα να λύσω κάποιες απορίες,αφού είχα την κόρη μου εδώ.Κρατάω σημειώσεις αναλυτικά για όσα μαθαίνω,ώστε να τις συμβουλεύομαι ανά πάσα στιγμή.
    Ωραία τα γλυκάκια!Τα αλεξανδρινά δεν τα ξέρω-τι είναι;
    Άντε καλή μας πρόοδο στους υπολογιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα χα χαααααααα!!
    Βρε Κατερίνα μου από τα καλύτερα ποστ σου!!!
    Το καταδιασκέδασα πραγματικά.
    Ειδικά οι ... γραίες bloggers, ήταν όλα τα λεφτά!!
    Βέβαια μέχρι να γίνουμε γραίες, έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας, οπότε το συγκεκριμμένο στάδιο δεν μας απασχολεί στην παρούσα φάση:PPP
    Χαμόγελα και χιούμορ εύχομαι να είναι γεμάτο το 2009!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή ανάρτηση τα σκίτσα σούπερ αλλά και οι νέες φωτογραφίες στη σελίδα σου. Αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω να πιάνεις έδρα στο blogoπανεπιστήμιο. Μπράβο Κατερίνα αυτό το post ήταν ό,τι χρειαζόμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχαχα
    απιθανο ποστ με καταπληκτικες γελιογραφιες.
    Μπραβο Κατερινα. Φοιτητρια σε κανω αυτη τη στιγμη. Εχεις περασει ολα τα μαθηματα υπολογιστων.
    Ευχαριστω το Δρομακι για τα καλα του λογια και πρεπει να πω οτι το chat το εβγαλα απο τα Κοκκινα Ροδια πριν απο λιγες μολις μερες.
    Οπου ναναι θα βγουν και οι Ροδενιες-μπουγιο που ειναι αφαντες.
    Σοβαρες αποφασεις για το 2009!
    φιλακια Κατερινιω μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα, χα, χα!

    ΑΚόμη γελάω με την φώτο της γιαγιάς που πλέκει με χειριστήριο!

    Αλλά και τα καλτσουνάκια φαίνονται λαχταριστά, έχω χρόνια να φάω και ομολογώ ότι τα λυμπίστηκα. Γλυκατζού θα γίνω εδώ μέσα τελικά!

    Καλή χρονιά, Δημιουργία μου, έτσι, με χιούμόρ και με το πάνω χέρι....
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξεκινησες ωραια τη χρονια σου!!με χιουμορ!!εγω επαθα ζημια στον υπολογιστη !!τα λεμε!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Της κυριούλας με το χαζοχαρούμενο - και ελαφρώς αλλήθωρο- γατί, τί ακριβώς έπαθε ο υπολογιστής της και βγάζει καπνούς και αστραπές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη χρονιά Κατερίνα. Πολύ καλές και παραστατικές οι φωτό. Λες να πλέκουμε με joystick στα -ήντα μας; Πλάκα θα έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ετσι έτσι να τα βλέπουν οι παλαιές και να μαθαίνουν οι νεούδιες..
    και μην ανησυχείς, αν δε προβλέψει κανείς άλλος για εσάς τις μέλλουσες μπλογκογιαγιάδες, θα σας βολέψω εγώ με κανένα εργαλείο που να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη! βλέπω και τον υπολογιστή με κανένα σεμεδάκι στα τελευταία του!!
    μπράβο σας, σας θαυμάζω όλες εσάς που παρά τις ευθύνες, τους πονοκεφάλους, τα βάσανά σας, τις χαρές σας κ όλα αυτά που σας χαρακτηρίζουν, μπορείτε κ ασχολείστε με τον υπολογιστή και σύναμα με τόσα άλλα ωραία πράγματα. εύχομαι να σας μοιάσω!!
    εννοείται ότι κερνιέμαι και μόνη μου, τέτοια καλούδια να πάνε χαμένα..?χε χε
    πολλά φιλάκια κ καλή χρονιά δημιουργία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν να ακούω την Αχτίδα, χαχαχα!!!!
    Αχ! πολύ γέλασα... Φοβερές φωτογραφίες!!!
    Το διαδίκτυο είναι πόρωση, αλλά να σου πω κάτι Δημιουργία μου; Μ'αρέσει που θέλετε να ασχοληθείτε με καινούργια πράγματα και εσύ και η μαμά μου, δεν μπορώ να βλέπω απραξία...
    Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί και να σερφάρουμε μέχρι τα 80 μας!

    Παίρνω το καλτσουνάκι μου και φεύγω...
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Αχτίδα
    Ισως γιατί ξεκινήσαμε τους υπολογιστές πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία, γι'αυτό τραβάμε τα ίδια! Οσο για τα γλυκά, άσε! Σήμερα έφτιαξα μπακλαβά! Αν κάποια στιγμή ανέβω Θεσσαλονίκη, να είσαι σίγουρη ότι θα είσαι η πρώτη που θα επισκεφθώ!

    @Πουαντερί
    Σκέφτομαι σοβαρά να μαζευτούμε όλες μαζί και να κάνουμε εντατικά μαθήματα. ισως έτσι γλιτώσουμε από το χέρι του υπολογιστή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @dromaki
    Αχ Δρομάκι! Καλά και είναι και τα κορίτσια μας και βοηθάνε, αλλιώς να'βλεπα που θα τρέχαμε για βοήθεια!

    @Ελένη
    Ελένη μου είσαι πολύ καλή μαθήτρια! Βλέπω κρατάς και σημειώσεις! Κι εγώ κρατάω μερικές, αλλά σπανίως τις ανοίγω...Τις περισσότερες φορές φωνάζω την Express! Τα Αλεξανδρινά που ρωτάς, έχουν μέσα ινδοκάρυδο και αμύγδαλο και είναι ένα είδος κουραμπιέ μπορώ να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ελενα
    Προβλέπουμε το μέλλον Ελενα, και κάνουμε σχέδια για το πώς θα είμαστε! Καλά να είμαστε, να γεράσουμε και κάτι θα βρούμε να κάνουμε!

    @Margo
    Μην το παίρνπουμε και πάνω μας Margo! Ακόμα στο λύκειο είμαι...αλλά έχω καλή καθηγήτρια! Στο μελλον βέβαια κανείς δεν ξέρει που θα βρεθώ. Μπορεί να πάω και στο bloggoπανεπιστήμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αλίκη
    Ευχαριστώ πολύ καλή μου καθηγήτρια, που με προβιβάσατε σε φοιτήτρια, χαχα! Γι'αυτό κι εγώ άλλωστε πήρα σοβαρές αποφάσαεις για το 2009, τώρα που μπήκα στα ανώτερα!

    @Κόκκινη Ομπρέλα
    Κάτι πρέπει να κάνουν για να μας διευκολύνουν! Τόσα πράγματα έχουν εφευρεθεί! Κι εμείς θα πλέκουμε ακόμα με τις βελόνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Παπαρούνα
    Με τόσα που ακούω αυτές τις μέρες, είπα μήπως μπορέσω λίγο και ξεφύγω. Το διάβασα στο Blog σου ότι έχεις πρόβλημα. Ελπίζω να το λύσεις γρήγορα!

    @Dorothy
    Το γατί μην το ξαναπείς χαζοχαρούμενο! Είναι η Ζουζού στα 50 της! οσο για τον υπολογιστή, τι ήθελες να βγάλει ο έρμος με αυτά που τραβάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Κική
    Κοίτα Κική, πρέπει να φροντίσουμε όταν φτάσουμε στα -ήντα να έχουμε κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη απ'ό,τι είναι τώρα. οπότε...κάτι θα κάνουμε!

    @Μαρία
    Για σεμεδάκι, δεν μου είχε περάσει από το μυαλό! Οπότε μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα, να αρχίσω να του πλέκω κανενα μοντελάκι! Να τον καλοπιάσουμε και λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ειρήνη
    Εχεις δίκιο για το θέμα της απραξίας. κι εγώ δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους που δεν ασχολούνται με κάτι. Τον υπολογιστή τον ξεκίνησα σαν παιχνίδι, αλλά στην πορεία όταν είδα ότι μέσα από το διαδίκτυο μπορούσα να βρω πράγματα που με ενδιέφεραν, ήταν κι αυτό που με έκανε να κολλήσω μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλειο το ποδαρικό!
    Η γιαγιά που «πλέκει» στο internet, σούπερ!
    Καλό βράδυ Δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aπίθανο ποστ Δημιουργία μου.. Η γιαγιά που πλέκει με το χειριστήριο είναι τόσο αστεία που γελάω εδώ και ώρα μόνη μου και ο φίλος μου με κοιτάζει περίεργα με ύφος - πάει το έχασε αυτή!!

    Φιλάκια και ροζ χαμόγελα για μία πολύ γλυκιά χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γέλασα πολύ! Λίγο πολύ έχουμε όλες παρόμοιες ιστορίες με τους υπολογιστές. Εγώ πριν το 98 που ανακάλυψα το ιντερνετ τους σιχαινόμουνα. Όταν βέβαια είδα την ανεξάντλητη πληροφόρηση που μπορεί να σου προσφέρει κόλλησα, παρ'όλα αυτά παραμένω τούβλο από τεχνικής άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. xaaxaax πολύ πλάκα ;)
    Να εισαι παντα καλα με υγεια να δημιουργεις!!!!! :)
    Καλή χρονιά, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. KAΛΗΣΠΕΡΑ.ΩΡΑΙΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΑ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ ωραία ανάρτηση, ειδικά η γρια που πλέκει με το joy stick! Καλή χρονιά σου εύχομαι, γεμάτη χιούμορ και καλή διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καταπληκτικη η αναρτηση σου !Περασαμε 24 ωρες χωρις ιντερντ και υποφεραμε ολοι απο στερητικο συνδρομο !
    Τελεια τα γλυκακια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ασπα
    Ειδες η γιαγιά Ασπα? Το λεει η καρδούλα της! χαχα!

    @Ολγα
    Μα και μένα οι προσδοκιες μου αυτες είναι, όταν γίνω γιαγια: Να πλέκω με τζόυστικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Τίνα
    Κάπως έτσι κάναμε όλοι στην αρχή, το κοιτάζαμε λίγο περίεργα το ιντερνετ, αλλά όταν είδαμε τι έχει να μας δώσει (και εννοώ τα καλά του!) τότε το λατρεψαμε!

    @roadartist
    Ειπαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά λίγο χαρούμενα, με τόσα που γίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Μακάρι να είναι χαρούμενη η χρονιά για όλους. Από γλυκάκια, πάρε όσα θέλεις!

    @Olive Tree Girl
    Τελικά η γιαγιά με το τζουστικ έχει το μεγαλύτερο σουξέ!

    @Αναστασία
    Να δεις εμείς τι στερητικό σύνδρομο περάσαμε όταν μας είχε καεί ο σκληρός, μέχρι να τον αλλάξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. χαχαχαχα!!!!! Είσαι απίστευτη !!
    Έτσι μπράβο , με γέλιο και χιούμορ , γιατί αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα!!
    Θα το πάρεις το μάστερ στους υπολογιστές , κι εμείς ακολουθούμε , με τόσες ώρες κόλλημα στο PC !!!!
    Είναι επικοινωνία, κουβεντούλα και παρεούλα όμορφη το μπλόγκιγκ !!
    Όσο αντέξουμε, γιατί θέλει χρόνο και διάθεση !!!! Εσένα σε βλέπω πολύ ορεξάτη !!
    Πάντα έτσι και με πολλές πολλές δημιουργίες !!
    Εγώ αν δεν αφήσω τις διαδικτυακές βόλτες , δεν πρόκειται να ζωγραφίσω φέτος !!!!!

    Σκέφτομαι μελλοντικά ,
    γιαγιούλες, πολλές γιαγιούλες κολλημένες στους υπολογιστές και γελάω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αικατερίνη μου εισαι ΣΟΥΠΕΡ!!!
    Αχαχαααα!!!Καλη χρονια να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαχαχα!Μιά από τα ίδια παρακαλώ!
    Εγώ είχα μείνει στο Τέτρις ακόμα όταν πήραμε τον υπολογιστή!Τα παιδιά μου με δούλευαν ψιλό γαζί που δεν μπορούσα να διαβάσω ούτε καν τα μέηλ!
    Νάσαι πάντα καλά και καλή σου χρονιά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Αθηνά
    Με τοσο χασομερι που κανουμε στα μπλογκς, εσυ λες οτι δεν θα ζωγραφισεις φετος κι εγω λεω οτι η εικονα που εχω αρχισει να αγιογραφω δεν προκειται να τελειωσει!

    @Faraona
    Το διασκεδαζουμε, για να μην αρχισουμε να τρελαινομαστε με αυτα που βλεπουμε γυρω μας!

    @Ματα
    Το τετρις το ειχα ξεχασει! Εχω παιξει ωρες ατελειωτες! Αλλα τωρα εχω αλλαξει επιπεδο και σοβαρεψα.Πιστευω να παω ακομα καλυτερα!χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλή χρονιά Δημιουργία.
    Να είστε καλά και να συνεχίσετε το blogging για πολλά-πολλά χρόνια.
    Εκτός του ότι είστε χρυσοχέρα σε ότι κάνετε,έχετε ταλέντο και στο γράψιμο.Απολαυστικό το post.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλή χρονιά! Με υγεία και πολύ πολύ πλέξιμο και κάθε είδους δημιουργία.
    Και, που' σαι; Μη μασάς από δυσκολίες τεχνολογικές. Ότι έμαθα το έμαθα μόνη μου. Ψάξιμο θέλει και κοινή λογική. Δε θα μας πούνε και τεχνοφοβικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλη χρονια, Δημιουργια , οι εικονες που εχει βαλει ειναι τελειες , πηρα κι εγω μια αυτη με τις δαντελες που εχεις στην αρχη του blog και την εβαλα το Υπολογιστη μου στη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @lila
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ εύχομαι να μπορώ για πολύ καιρό ακόμα να κάνω βόλτες στο διαδίκτυο!

    @sobraluz
    Το πλέξιμο καλά κρατεί και οι δημιουργίες επίσης! Οσο για να με πούν τεχνοφοβική...δε νομίζω! Από το ψαξε-ψαξε έχουμε φτάσει ως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @twinkle
    Καλή χρονιά και σε σένα κορίτσι μου! Να είσαι πάντα καλά!

    @Μια καλή μια ανάποδη
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και να περνάς όποτε θες να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή