Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γεννητούρια!


Γεια σας.Καταρχήν θέλω να σας πω  ότι στον κήπο μας εδώ και έντεκα μήνες έχει έρθει μια γατούλα η οποία μας έχει κατασυγκινησει, όχι από την ομορφιά της μιας και είναι αρκετά ασχημουλα, αλλά από την αγάπη που μας δείχνει.Το όνομα αυτής Παρδάλω και ο λόγος εμφανής! Η Παρδάλω λοιπόν γέννησε εχτές το μεσημέρι τέσσερα πολύ πολύ όμορφα γατάκια, που καθόλου μα καθόλου δεν της μοιάζουν στο χρώμα.Αυτό που μας έκανε όμως εντύπωση είναι ότι τα έχει πεντακάθαρα,τα πλένει συνέχεια και τα φροντίζει με πολλή αγάπη.Παρέα της έχει συνέχεια τον Αραπάκο, παιδί της από την πρώτη της γέννα πριν δέκα μήνες.Ελάτε λοιπόν να σας συστήσω τη γατοοικογένεια:

Η Παρδάλω μας


Η Παρδάλω με τα μικρά της.







 Ο Αραπάκος,  μαύρος και γυαλιστερός σαν έβενος.


 Τέλος, θα πω κάτι που έχω διδαχτεί από τον τρόπο συμπεριφοράς της Παρδάλως: Όταν  βρίζουμε κάποιον λέγοντάς τον ζώο, το μόνο που κάνουμε  είναι να προσβάλλουμε  τα ζώα.

67 σχόλια:

  1. Αχ μωρέ τα ψυχούλια... είναι τόσο χαριτωμένα! Και ο Αραπάκος το ίδιο. Και η Παρδάλω!

    Με αυτό που λες κλείνοντας την ανάρτησή σου, συμφωνώ απολύτως... Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Έχουν γίνει η παρέα μας τώρα πια,άσε τα παιχνίδια που κάνουνε σκέτη τρέλα.

      Διαγραφή
  2. Είναι υπέροχα!!Να σας ζήσουν!!!!
    Κι εγώ είμαι γατομάνα και καταλαβαίνω τι λες!!!
    Είναι πολύ τρυφερές μάνες οι γάτες!!!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το περιμέναμε Μαριλενα να είναι τόσο καλή μανα.Τα προηγούμενα τα έφερε μετά από ενάμιση μήνα αφότου τα γέννησε και ακόμα φέρετε με τρυφερότητα στον αραπάκο.

      Διαγραφή
  3. Αααααχ αυτές οι μανούλες...όλο φροντίδα κι αγάπη είναι...
    Να χαίρεστε την γατοοικογένεια!!
    Πολλά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άχου ταααααααααααα! Πώς μ΄αρέσουν τα μικρουλάκια! Ελπίζω και μας φέτος να γεννήσει η μία θυληκιά που μας έχει μείνει γιατί κοντεύουμε να ξεμείνουμε (με 4 πια). Να σας ζήσουν. Είναι τυχερή που βρέθηκε κοντά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέννησε εδώ Κική γιατί ξέρει ότι δεν την πειράζουμε.Πέρσι που είχε πρωτοέρθει και δεν μας ήξερε καλά γέννησε αλλού και τα έφερε μετά από ενάμιση μήνα.

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφα είναι όλα!!!!
    Και η Παρδάλω είναι τόσο όμορφη και γλυκούλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι χαριτωμένα γατάκια!! Να σας "ζήσουν" !!! Αντε, κι εγώ ..νονά!!! χαχα!!
    Μακάρι να μπορούσε η Παρδάλω να διαβάσει την όμορφη ανάρτηση-αφιέρωση που της έκανες!!
    Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χαριτωμένη γατοοικογένεια...να σου ζήσουν.
    Όντως όταν αποκαλούμαι κάποιον ζώο μάλλον τον επαινούμαι παρά τον βρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ.Μακάρι ορισμένοι από εμάς να φερόμαστε με τόση στοργή που φέρονται τα ζώα.

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα τα γατάκια σου και τα μεγάλα και τα μικρούλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ζήσουσν τα γατάκια σας ! Πέρυσι γ΄ννησαν τρεις γάτες στον κήπο μας και γεμίσαμε γατάκια...να δούμε πόσα θα έχουμε φέτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμάς Μαριάννα μου τα άλλα που έχουμε είναι αρσενικά άσε που άμα έρθει κανένα καινούργιο το παίρνουνε στο κατόπι και το διώχνουνε.

      Διαγραφή
  10. Τι γλυκούλικα που είναι όλα !!! Αυτά είναι το παράδειγμα πως η αγάπη της μάνας όλα τα νικά και ξεπερνά, είτε είναι γάτα, είτε είναι σκύλος, είτε είναι πουλί, είτε είναι άνθρωπος. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγάπη και η στοργή κορίτσι μου που τους δείχνει ούτε άνθρωπος.

      Διαγραφή
  11. Γλύκα είναι,Κατερίνα,να σας ζήσουν!
    Είναι πανέξυπνες,χαδιάρες,αξιαγάπητες!Έχω ένα μικρό "κοπαδάκι" στην αυλή.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα Ελένη μου και εμείς κοπαδακι βλέπω να έχουμε.Δεν φεύγουνε καθόλου από τον κήπο.

      Διαγραφή
  12. Με συγκίνησες Κατερίνα μου με τις ευαισθησίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πιστεύω αυτά που γράφω Μαίρη.Μακάρι ορισμένοι από εμάς να είχαν τη συμπεριφορά των ζώων.

      Διαγραφή
  13. Καλή μου η γατούλα σου η Παρδάλω καθόλου άσχημη δεν είναι...μάλιστα έχει μια ξεχωριστή ομορφιά....και ναι βρίζουμε τα ζώα όταν κάποιον τον λέμε ζώον... είδες τρυφερότητα....και να σκεφτεί κανείς, πως άνθρωποι σκοτώνουν τα μωρά τους πριν γεννηθούν ή άλλοι τα πετούν στα σκουπίδια γιατί ...τους λείπει αυτό το ένστικτο της μητρικής στοργής...να ζήσουν τα γατομωράκια σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Τζένη μου το ένστικτό της είναι απίστευτο,ότι και να κάνει το βλέμμα της δεν το παίρνει από τα μικρά και είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
  14. Κατερίνα μου αγαπώ τις γάτες (αλλά και όλα τα ζώα) πάρα πολύ!!!! Οι γάτες όμως είναι το κάτι άλλο, πολύ χαδιάρες και ανεξάρτητες. Στο πατρικό μου πάντοτε είχαμε πολλές.
    Η Παρδάλω είναι πανέμορφη, μου θυμίζει μια γατούλα που αγαπούσα ιδιαίτερα. Και πόσο όμορφη είναι η εικόνα με τα γατάκια της.....
    Όσο για τον Αραπάκο, είναι για φίλημα!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Παρδαλω Νατάσα εκτός από χαδιάρα,αναγνωρίζει την αγάπη που της δείχνουμε,και ξέρω τη λέω γιατί η κοντέσα η Ζουζου που έχουμε μέσα στο σπίτι είναι πολύ κακομαθημένη.

      Διαγραφή
  15. Καιτη εχω παρατηρησει την γεννα των δικων μας γατιων και δεν νομιζω οτι διαφερει απο τις δικες μας γεννες (των γυναικων εννοω)
    η Παρδαλω ειναι ομορφο γατακι
    και πραγματι προσβαλουμε τα ζωα οταν λεμε υποτιμητικα ..''' ζωον
    να εισαστε ολοι καλα



    να εισαι καλα εσυ και η οικογενεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν είδα τα μικρά καθαρά και περιποιημένα Ειρήνη δεν μπόρεσα να μη κάνω την σύγκριση μ' εμάς και σκέφτηκα ότι αυτή μόνη της χωρίς βοήθεια τα έβγαλε πέρα παλικαρίσια.

      Διαγραφή
  16. Να σας ζήσουν!! Τι γλυκούλια που είναι!!!
    Μεγάλωσα με γάτες και τις λατρεύω.
    Όσο για την τελευταία σου παρατήρηση έχεις απόλυτο δίκιο!
    Καλό ξημέρωμα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω κορίτσι μου.Τα ζώα πάρα πολλές φορές έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  17. Ο επίλογός σου τα λέει όλα!!!! Να ζήσει όλη η υπέροχη γατοοικογένεια και να΄ναι όλα καλότυχα! Και χίλια μπράβο σ'εσένα Κατερίνα μου για τη στάση σου απέναντι στα συνοδοιποράκια μας τα ζώα! (Θα΄ταν τιμή μας αν μας επέτρεπες να μοιραστούμε την ανάρτησή σου στον "Πλανήτη Για Όλους" www.planitisgiaolous.blogspot.com) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κάτι ζωάκια Π.Χ φίδια και σαυρες,που δεν τα πολυσυμπαθώ γιατί με ανατριχιάζουν λίγο αλλά δεν θέλω και το κακό τους,για να υπάρχουν στη ζωή θα υπάρχει λόγος.Την ανάρτηση μπορείς να την αναδημοσιεύσεις,Επισκέπτομαι το μπλογκ για τα ζωάκια τακτικά άσχετα αν δεν αφήνω σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά! Σ'ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  18. Τι μου θυμίζεις Κατερίνα! Τη γατούλα μου που γέννησε πέρυσι 4 γατάκια και μετά την χάσαμε. Πόσο μας λείπει! Το όνομα Παρδάλω με κάνει και γελώ τη δική μας τη λέγαμε Ασχήμω , έχεις δίκιο στον επίλογό σου , τα είπες όλα.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γατάκια που μέχρι τώρα έχουν έρθει στον κήπο μας κάθονται πολλά χρόνια και η αλήθεια είναι ότι άμα εξαφανίζονται στεναχωριόμαστε γιατί βάζουμε στο μυαλό μας ότι για να φύγουν ξαφνικά κάτι κακό θα πάθανε.

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή Παρδάλω είναι καλή μανούλα. Να σας ζήσουν τα παρδαλωμωράκια!! Έχει η μαμά μου μια γατούλα στο χωριό τη Γριέντζο- έτσι την λέμε, πολύ χαδιάρα. Όλο στα πόδια μας μπλέκεται. Αλλά είναι και καλή κηνυγός. Κατά καιρούς μας φέρνει κανα ποντικό που πιάνει έτσι για να μας δείξει οτι κάτι κάνει και αυτή, δεν την ταϊζουμε τσάμπα. Τα ζώα έχουν περισσότερη νοημοσύνη απο οτι φανταζόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Εμάς εδώ δεν έχει και πολλά να κυνηγήσουν αλλά άμα βρούνε κάτι μου το φέρνουν έξω από την πόρτα και το φυλάνε μέχρι να βγω και να το μαζέψω.Είναι απίθανα όταν μας κάνουνε χαρούλες.

      Διαγραφή
  20. Κατερίνα μου εγώ την βρίσκω κούκλα την Παρδάλω.Να σας ζήσουν τα πανέμορφα γατάκια!!!!! Μια ζωή με γατούλες μεγάλωνα τις λατρεύω και θεωρώ πώς εχουν φοβερή προσωπικότητα.Είχα μια Σιάμ απίστευτη γάτα αυτή ηταν η πιό ξεχωριστή απ όλες.Εχεις απόλυτο δίκιο γι αυτό που λές στο τέλος είναι πολύ άδικο.
    πολλά φιλάκια ααα και τα ξύλινα σου υπέροχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Νασια μου,έχουμε και εμείς την Ζουζου μας που δεν είναι ράτσας αλλά είναι πανέμορφη και πολύ κακομαθημένη, εν αντιθεση με την Παρδαλω που ο τρόπος συμπεριφοράς της είναι τέτοιος που μας έχει κάνει να την αγαπήσουμε.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα Κατερίνα μου!!Να σας ζήσουν!! Τι γλυκούλια που είναι!!!Καί εγώ περιμένω γεννητούρια από τήν φίλη τού Θανασάκη μου τού γάτου!!Ηρθε καί αυτή εδώ!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό και στη Θανασουλα σας,και εμάς την Παρδαλω ο Ροδόλφος μας την έφερε άσχετα άμα δεν τον αφήνει να την πλησίαση και τον καταχεριάζει

      Διαγραφή
  22. Αγάπες μου!!!! Να σας ζήσουν!!! Πολλά φιλιά και γουργουρίσματα και από τις δικές μου γατούλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σας ζήσουυυνννν! Πολύ σωστό το απόφθεγμα... Μάλλον θα έπρεπε να λέμε τα ζώα ανθρώπους, καθώς μερικά από αυτά συμπεριφέρονται με πολύ αγάπη και στοργή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καημένα τα ζώα συμπεριφέρονται Μαριάννα μου χίλιες φορές καλύτερα από τους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  24. Κατερίνα μου καλησπέρα !!!Να σας ζήσουν!!!!!Ομορφες και τρυφερές οι εικόνες σου ,απόλαυσα την ανάρτηση σου!!Τυχερή η πολύτεκνη Παρδάλω που έχει όλους εσάς να την φροντίζετε και να να νοιώθει μαζί σας σιγουριά!!!Φιλάκια πολλά καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Αχ Έφη μου τα μικρά είναι τρέλα,όσο για την Παρδαλω μας έχει εμπιστοσύνη,και τα πρώτα της γατιά εμείς τα μεγαλώσαμε και απ' ότι φαίνεται θα μεγαλώσουμε και αυτά.

      Διαγραφή
  25. Ποσο δικιο εχεις να τα χαρειτε και αυτα τα μικρα να τα προσεχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω σκυλάκι αλλά η τρέλα μου είναι τα γατιά και μάλιστα μαύρα σαν έβενος όπως λες, αλλά λόγω διαμερίσματος απολαμβάνω τα χαδια από τα αδέσποτα. Καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά Gina είναι στον κήπο, ευτυχώς έχουμε αυτή την μικρή πολυτέλεια και έτσι βρίσκουν καταφύγιο και δεν φεύγουν γιατί δεν τα πειράζει κανένας.Στο σπίτι μέσα έχουμε άλλη γατούλα αλλά δεν είναι τόσο χαδιάρα όσο η Παρδαλω.

      Διαγραφή
  27. Χα χα ειναι υπεροχα να σας ζησουν πολυ πολυ ομορφα γατακια μακαρι να βρουν και ενα σπιτακι καλο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Αχ Έλενα δεν πάνε πουθενά έχουν τόση φροντίδα που όποιο γατάκι έρθει μένει για χρόνια στον κήπο.

      Διαγραφή
  28. Καταρχάς το χρώμα της είναι υπέροχο..και τα γατάκια της όπως όλα τα μικρά ένα θαύμα..τυχερά να είναι και αν ε΄χεις κήπο δεν το συζητάω..θα τα κρατούσα όλα..Καλή Σαρακοστή φίλη μου αγαπημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιο γατάκι έρθει Γεωργία στον κήπο δεν φεύγει με τίποτα.Βρίσκουν φαγητό καθαρό νεράκι μέχρι και σπιτάκι για το χειμώνα τους έχει φτιάξη ο καλός μου, γι' αυτό γέννησε και η Παρδαλω φέτος εδώ άσε που και το πρώτο της παιδί είναι ακόμα παρέα μας.

      Διαγραφή
  29. γλυκά είναι όλα...
    πολύ όμορφη και διδακτική εμπειρία!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να σου ζήσουν, Κατερίνα!
    Είναι πανέμορφα!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλησπέρα-)))
    σου απάντησα στον πλανήτη γη-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή